Fabio Van den Bossche en Katrijn De Clercq winnen BK Omnium
Fabio Van den Bossche - foto: Cor Vos
maandag 7 februari 2022 om 08:49

Fabio Van den Bossche en Katrijn De Clercq winnen BK Omnium

Fabio Van den Bossche en Katrijn De Clercq hebben zondag het omnium gewonnen tijdens de Belgische nationale kampioenschappen baanwielrennen in Gent. Ook Nicky Degrendele mocht een kampioenstrui aantrekken na haar overwinning in de Keirin.

Van den Bossche, sinds deze winter onder contract bij Alpecin-Fenix, verzamelde in het omnium 143 punten en won met een puntje voorsprong op Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise). Jules Hesters (Sport Vlaanderen-Baloise) moest zich tevreden stellen met brons. Bij de vrouwen was de Belgische titel voor Katrijn De Clercq (Lotto Soudal Ladies), die juniore Lani Wittevrongel en Marith Vanhove (Parkhotel Valkenburg) versloeg.

Verder was Thibaut Bernard, uit de opleidingsploeg van Bingoal Pauwels Sauces WB, de beste op de individuele achtervolging en werd de Keirin gewonnen door Runar De Schrijver bij de mannen en Nicky Degrendele bij de vrouwen.

Slokop Jules Hesters
Ook zaterdag werd al gekoerst in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. Met drie nationale titels was Jules Hesters de grote slokop van de eerste dag van het BK. De 23-jarige renner won zowel de scratch, de afvalling als de koppelkoers samen met Tuur Dens. De puntenkoers was een prooi voor Robbe Ghys. Bij de vrouwen won Marith Vanhove de scratch, was Katrijn De Clercq de beste in de puntenkoers en haalde Shari Bossuyt (Canyon-SRAM) het in de afvalling.


BK Baanwielrennen 2022: Alle uitslagen en medaillewinnaars

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.