Felle kritiek op parcours Tour de Wallonie: “Rode kaart voor de organisatie”
foto: Cor Vos
maandag 17 augustus 2020 om 18:41

Felle kritiek op parcours Tour de Wallonie: “Rode kaart voor de organisatie”

Veiligheid is de laatste weken een hot item in het wielrennen en ook de Tour de Wallonie kan op kritiek rekenen uit het peloton. Diverse renners ventileren op sociale media hun mening over het gevaarlijke parcours. Het wegdek zou op plekken vol zitten met gaten.

“Rode kaart voor de organisatie van de Tour de Wallonie vandaag”, schrijft Florian Sénéchal van Deceuninck-Quick-Step op Twitter. “Het lokale circuit was veel te gevaarlijk voor de sprintetappe. De weg was in slechte conditie en er waren veel te veel obstakels aan weerszijden van de weg. Er wordt altijd gereageerd als iemand overlijdt of ernstig geblesseerd raakt, maar het veilig houden voor renners is geen prioriteit?”

Iljo Keisse en Jetse Bol reageren met een kwinkslag. “Probeer de gaten in de weg te ontwijken tijdens de rit van vandaag. In de Tour de Wallonie is dat onmogelijk!”, aldus Keisse. Zijn ploeggenoot Michael Mørkøv haakt daarop in. “En natuurlijk is de UCI daar niet verantwoordelijk voor, net als met alle andere veiligheidskwesties en valpartijen.”

Onder meer Greg Van Avermaet kwam vandaag ten val nadat hij door een gat in de weg was gereden. Hij kon zijn weg vervolgen. Burgos-BH raakte na valpartijen twee renners (Isaac Cantón en Jesus Ezquerra) kwijt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.