Fietsenroof, Tankink, Carpathian Couriers Race, Toscana Terra Eroica
zaterdag 28 april 2018 om 20:00

Fietsenroof, Tankink, Carpathian Couriers Race, Toscana Terra Eroica

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over een fietsenroof in Luxemburg, Bram Tankink, Carpathian Couriers Race, Toscana Terra Eroica.

Fietsenroof in Luxemburg

Een Limburgse vrouwenploeg is slachtoffer geworden van een fietsenroof. TWC Maaslandster is in Luxemburg voor de driedaagse wielerwedstrijd Festival Elsy Jacobs. Een busje van de ploeg, met daarin de fietsen, is ’s nachts opengebroken. In een tweet meldt Eri Yonamine dat ze druk op zoek zijn naar fietsen om toch te kunnen starten. Onder andere Eurosport commentator José Been heeft haar fiets tijdelijk afgestaan aan een van de rensters.


Tankink wil naar huis

Bram Tankink startte vandaag met dubbele gevoelens aan de koninginnenrit in de ronde van Romandië. LottoNL-Jumbo had als doel de leiderstrui van Primož Roglič te verdedigen. Anderzijds wilde de 39-jarige wegkapitein van LottoNL-Jumbo graag naar huis, om bij zijn zwangere vrouw te zijn.


Nederland boven in Carpathian Couriers Race

Joep Steinbusch heeft namens zijn ploeg WPGA de eerste etappe van de Carpathian Couriers Race, een beloftenkoers in Polen die tot en met aankomende vrijdag duurt, op zijn naam geschreven voor Nils Sinschek (WV De Jonge Renner) en Sjoerd Bax (Delta). De drie Nederlandse coureurs waren weggereden uit het peloton en boekten zo een Nederlands één-twee-drietje.

Naast de drie Nederlanders op het podium stonden er ook nog twee andere Nederlanders in de top tien. Jordi van Loon eindigde op een negende plek; één plek boven Youri van Iersel.


Abderrahim Zahiri wint eerste etappe Toscana Terra Eroica

Niet alleen in Polen werd er een koers voor beloften verreden, maar ook in Italië. Anders dan de naam misschien doet vermoeden, is de koers geen mini-versie van de Strade Bianche, maar een vierdaagse rittenkoers. In de eerste etappe tussen Paganico en Cinigiano soleerde de Marokkaan Abderrahim Zahiri naar de winst. Vijf seconden achter hem eindigden Giacomo Garavaglia en Gianni Pugi op de plekken twee en drie.

De 2.2U-etappewedstrijd duurt nog tot en met dinsdag. Opvallend detail: Morgen hebben de coureurs na één etappe al een rustdag.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
28 april 2018 21:28
TWC Maaslandster is ook nog eens een club, dat betekend dat de fietsen niet gesponsord zijn en de vrouwen daar zelf voor moeten betalen. Ik denk ik meld het even.
28 april 2018 21:57
Sinds wanneer is José Been in training?
'Onder andere Eurosport commentator José Been heeft haar fiets tijdelijk afgestaan aan een van de rensters'.
28 april 2018 22:06
@ILPirata Weet jij dan meer van haar?
28 april 2018 22:32
zij doet commentaar in luxemburg en heeft haar fiets aan die renster geleend. Zie instagram
28 april 2018 22:32
@ilpirata José Been fietst gewoon veel in haar vrije tijd en nu toevallig in Luxemburg. Ze is geen prof, maar wel gewoon een liefhebber, zoals het hoort.
28 april 2018 22:59
Wel sneu dan voor Tankink dat De Tier en Boom wel afgestapt zijn.
29 april 2018 07:46
Tank moet niet zeuren. Als beroepsrenner zijn dit situaties die, helaas, bij je werk horen.
29 april 2018 07:51
Nou nou nou Havana. Dit soort zaken zijn niet planbaar en horen er ook niet gewoon bij.
29 april 2018 07:54
Tuurlijk hoort dat er niet bij. Als mevrouw echt hoog zwanger was moest de tank gewoon thuisblijven!
29 april 2018 08:33
Ok , duidelijk. Was geen sarcasme, maar gewoon een vraag.
29 april 2018 08:45
@havana: wat een onzin. Het blijft gewoon werk he. Voor dat werk zetten ze al een heel groot deel van hun priveleven opzij. Iets als een geboorte mag daar best van uitgezonderd zijn
29 april 2018 09:59
Ik mag van mijn werk wél gewoon thuis blijven als mijn vrouw gaat bevallen. Vaderschap boven arbeid, passie of topsport.
29 april 2018 12:24
Wat geweldig zuur is weer iedereen. Wijsneuzen.
29 april 2018 13:58
Waarom is dat zuur veteraan?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.