Fleur Moors mikt op rentree in Wereldbeker van Dublin
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 16 november 2023 om 12:14

Fleur Moors mikt op rentree in Wereldbeker van Dublin

Fleur Moors heeft goed nieuws: de 18-jarige Limburgse zal volgende week waarschijnlijk terug in actie komen in de Wereldbeker van Dublin (26 november). Moors kwam begin oktober ten val op training en lag sindsdien in de lappenmand, maar is nu weer fit. Dit heeft ze laten weten aan WielerFlits.

Moors viel tijdens een verkenning van het parcours in Beringen. Een gekneusde rib was het verdict, maar er bleek meer aan de hand. “Mijn rib doet gelukkig niet al te veel pijn. Ik heb vooral last aan mijn nier, die gescheurd is en ook een lekkage heeft”, vertelde ze eerder op deze site.

De jonge renster wilde na haar valpartij aanvankelijk nog afreizen naar Amerika voor de Wereldbeker van Waterloo, maar plaste op de luchthaven plots bloed. Ze werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, waar het probleem aan haar nier werd vastgesteld.

Groen licht
Maar er is nu goed nieuws: Moors kreeg afgelopen maandag, tijdens een controle voor haar nieren, groen licht van de artsen om weer te gaan crossen. De renster van Baloise Trek Lions hoopt nu haar rentree te maken in de Wereldbeker van Dublin, al is ze natuurlijk wel afhankelijk van een selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.