Flinke tegenvaller voor Wout Poels: Nederlander gepasseerd voor Giro d’Italia
foto: Cor Vos
maandag 29 april 2024 om 16:41

Flinke tegenvaller voor Wout Poels: Nederlander gepasseerd voor Giro d’Italia

Wout Poels zal zaterdag toch niet aan de start verschijnen van de Giro d’Italia. De ervaren klimmer van Bahrain Victorious had zelf graag de Ronde van Italië gereden. “Maar het team wil liever dat ik mij ga voorbereiden op andere belangrijke koersen later dit jaar”, laat hij weten aan het AD.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wout Poels had voor zichzelf een duidelijk doel gesteld in de komende Giro d’Italia. Nadat hij vorig jaar succesvol was met ritzeges in de Tour de France en Vuelta a España, wilde hij de volgende drie weken de grote ronde-trilogie completeren. In aanloop naar de Ronde van Italië liet hij alvast zien in goede vorm te verkeren. Zo was hij zesde in de Tour of the Alps, een belangrijke voorbereidingskoers op de Giro.

Alleen: zijn ploeg heeft anders beslist en dus maakt Poels toch geen deel uit van de definitieve selectie van Bahrain Victorious voor de eerste grote ronde van het seizoen. “Het team wil liever dat ik mij ga voorbereiden op andere belangrijke koersen later dit jaar. Helaas, maar dat is ook onderdeel van professionele sport”, reageert de Nederlander op zijn niet-selectie.

Reserve
“Wellicht dat de Giro de komende jaren beter in mijn programma past. Ik sta overigens nog wel reserve, dus mocht er onverhoopt iets gebeuren met de andere renners dan sta ik klaar om in te springen. Het is nog een lang seizoen en hopelijk kan ik voor de Tour gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.