Floris De Tier twaalfde in Strade Bianche: “Ben content, al zat er meer in”
De Tier in het centrum van Siena - foto: Cor Vos
zondag 6 maart 2022 om 10:45

Floris De Tier twaalfde in Strade Bianche: “Ben content, al zat er meer in”

Floris De Tier eindigde zaterdag, in de schaduw van de toppers, als twaalfde in Strade Bianche. De 30-jarige klimmer van Alpecin-Fenix kon daar na afloop zeker mee leven. “Al zat er wel wat meer in”, keek De Tier na afloop terug op zijn koers.

De Tier, die in het verleden uitkwam voor Sport Vlaanderen-Baloise en Jumbo-Visma, deed in de finale richting Siena nog volop mee voor een top 10-notering. “Ik ben op het einde veel mee gesprongen. Ze lieten echter op bepaalde momenten net weer een renner rijden en die bleef dan voorop. Ik was net niet mee met de juiste mannen. Dat is jammer, anders was het zeker een top 10-plaats.”

De Tier was op goed honderd kilometer van de streep ook betrokken bij de massale valpartij op een van de onverharde stroken, maar kon al snel weer zijn weg vervolgen. “Ik lag ook half tegen de grond en heb kort moeten achtervolgen, maar ik kon gelukkig wel rap door. Het was een kwestie van knallen om het laatste gaatje te dichten. Daarna wisten nog superveel renners aan te sluiten.”

“De mannen die binnen onze ploeg de vooruitgeschoven pionnen waren, werden echter uitgeschakeld door de val”, doelt De Tier onder meer op Gianni Vermeersch en Michael Gogl.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.