Francesco Gavazzi wint Memorial Marco Pantani
Foto: Sirotti
zaterdag 17 september 2016 om 16:00

Francesco Gavazzi wint Memorial Marco Pantani

Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermec) heeft vandaag de Memorial Marco Pantani op zijn naam geschreven. De 32-jarige Italiaan was de snelste van een omvangrijke kopgroep. Hij versloeg Matteo Busato (Wilier-Southeast) en Paolo Totò (Norda-MG Kvis).

De renners kregen vandaag in de omgeving van Cesenatico, de geboorteplaats van de in 2004 overleden Pantani, een parcours met een heuvelachtig middenstuk voor de kiezen. In dat gedeelte wisten twintig renners zich te onderscheiden van de rest van het peloton.

Het ging daarbij om de volgende namen: Niemiec, Mori (Lampre-Merida), Bongiorno, Barbin (Bardiani-CSF), Gavazzi, Pellizotti, Torres (Androni Giocattoli-Sidermec), Rebellin (CCC Sprandi Polkowic), Lastra (Caja Rural), Busato, Martinez (Wilier-Southeast), Zilioli (Nippo-Vini Fantini), Vdovin (Lokosphinx), Tecchio (Unieuro-Wilier), Di Francesco, Totò (Norda Mg KVis), Celano (Amore & Vita – Selle SMP), Mucelli, Santoro (Meridiana Kamen) en Tizza (D’Amico Bottecchia).

Veel ploegen hadden dus een mannetje mee. Dat zorgde ervoor dat de vluchters vooruit konden blijven. Op vijf kilometer van het einde had de kopgroep een voorsprong van anderhalve minuut. Zilioli was op dat moment net in de aanval gegaan. De Italiaan reed heel even alleen vooruit, maar hij werd snel weer teruggepakt. Een poging van Martinez kende daarna evenmin succes.

De kopgroep stevende vervolgens af op een sprint. Hierin bleek Gavazzi over de snelste benen te beschikken. Het is voor hem de tweede zege dit jaar.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
17 september 2016 17:10
Mooie overwinning voor hem. Hopelijk volgend jaar weer in de Giro te zien.
18 september 2016 03:12
ook egt een rit geweest voor wijlen marco pantani !!!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.