Gaviria vol zenuwen naar Tour de San Luis
Foto: © Etixx - Quick-Step
vrijdag 15 januari 2016 om 15:15

Gaviria vol zenuwen naar Tour de San Luis

Fernando Gaviria start maandag vol zenuwen aan de Tour de San Luis. De 21-jarige Colombiaan sprintte zich er vorig jaar naar bekendheid door twee keer Mark Cavendish te vloeren. “Ik ben zenuwachtiger dan normaal, want er wordt veel van mij verwacht”, zegt hij tegen Biciciclismo.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Goede conditie
“Ik heb erg goed getraind om in San Luis goed voor de dag te komen en te proberen een rit te winnen”, vertelt Gaviria. “De koers heeft me een opstapje naar de WorldTour bezorgd. Door deze wedstrijd ben ik in staat geweest om te komen waar ik nu ben. Daardoor voel ik meer druk. Ik ben zenuwachtiger dan normaal, want veel mensen verwachten veel van mij aankomende week. Ik werk er heel hard aan om hen niet teleur te stellen.” De Colombiaan krijgt in Argentinië bijval van zijn landgenoot Rodrigo Contreras, Stijn Vandenbergh, Fabio Sabatini, Maximiliano Richeze en Łukasz Wiśniowski.

Weg en baan combineren
Gaviria gaat het aankomende seizoen ook zijn ambities op de baan najagen. De 21-jarige sprinter is namelijk regerend wereldkampioen op het Omnium en gaat in maart zijn titel verdedigen in Londen. Later dit jaar hoopt hij ook in actie te komen op de Olympische Spelen. “Na San Luis rij ik nog het Colombiaans kampioenschap op de weg, waarna ik naar Europa trek en nog twee wedstrijden in Frankrijk rij. Daarna volgt het WK op de baan. Dit jaar heeft Etixx-Quick-Step me de kans gegeven om de weg met de baan te combineren. Ik koers graag en wil plezier hebben op de fiets, het liefst in beide disciplines. Ik ga me dan ook stevig voorbereiden op het WK en de Olympische Spelen. De Spelen zijn een unieke ervaring voor elke atleet in de wereld en het liefst neem ik deel in de sport waar ik het meest van hou. Na Rio zal ik me echter gaan richten op de weg, hoewel ik de baan nooit helemaal zal verlaten.”

Veelvraat Gaviria: ‘Wil ooit San Remo en Roubaix winnen’
De jonge sprinter houdt niet van verliezen en vindt zichzelf bovendien terug in de ‘beste ploeg’ om zijn dromen te verwezenlijken. “Het maakt me niet uit hoe, maar ik wil altijd winnen. De koersen die het hoogst op mijn verlanglijstje staan, zijn Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix. Ik weet het, ze zijn totaal verschillend. Maar toch zijn het de twee langste en meest veeleisende koersen; bovendien vind ik de kasseien erg interessant. Bij de ploeg kan ik me met Tom Boonen, Zdeněk Štybar en Niki Terpstra geen betere meesters krijgen. Ik wil van hen leren zodat ik die wedstrijden in de toekomst zelf kan afmaken. Ook ga ik afkijken bij Marcel Kittel, door met hem te koersen en te zien hoe hij te werk gaat. Hij is de beste sprinter ter wereld”, vindt Gaviria.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2016 15:18
Een Colombiaan die Roubaix ambieert, wat schitterend haha!
15 januari 2016 15:30
"Het maakt me niet uit hoe, maar ik wil altijd winnen" Uhmmmm dat mag wel iets genuanceerder ;) Ik ben benieuwd wat hij kan komend seizoen!
15 januari 2016 15:48
Wel opvallend eigenlijk dat hij zoals op bovenstaande foto bijna altijd zonder handschoenen fiets/ sprint. Dat zien we bij andere profs toch zelden en vooral niet in de massasprints, of vergis is me? Iemand die er meer van weet?
15 januari 2016 15:49
Kwestie van tijd voordat hij San Remo wint. Ontzettend complete sprinter.
15 januari 2016 15:56
Alom geprezen, maar toch ook maar 1 jaartje jonger dan onze Van Poppel die al een ritzege in een grote ronde heeft.
15 januari 2016 16:14
Dat komt omdat hij nog geen grote ronde heeft gereden :P
15 januari 2016 16:28
@LyndaLid: Henao heeft ook ooit aangegeven dat Roubaix zijn droom was, spijtig dat hij er het fysiek niet voor heeft.
15 januari 2016 16:44
Hopelijk wint hij er eentje in San Luis. Ik gun het hem van harte. Attractieve renner, daar ben ik fan van :)
15 januari 2016 17:10
@LyndaLid

van poppel is geen wereldkampioen omnium
15 januari 2016 18:09
Hij heeft in San Luis maar één echte concurrent en dat is Viviani. Ik hoop dat de strijd tussen deze twee net zo mooi wordt als op het WK omnium.
Kijk je iets verder dan kom je al bij namen als Cimolai, Grosu, Haedo en Chicchi (en Mareczko/Pozzato als Viviani tegenvalt).

Edit @hieronder. Die Sagan schijnt ook wel een talentje te zijn inderdaad.
15 januari 2016 18:09
Natuurlijk is Gaviria beter, maar probeer het wel in perspectief te blijven zien. Er komen wel meer topsprinters aan.. Bonifazio verwacht ik zelf bijvoorbeeld persoonlijk ook heel veel van. En dan hebben we ook Ewan nog. "Kwestie van tijd voordat hij San Remo wint" lijkt me voorlopig wat overdreven.
15 januari 2016 18:17
@123poetertjes het schijnt dat er ook nog ene Peter Sagan meedoet :P
15 januari 2016 18:19
@LyndaLid Dat is helemaal niet overdreven denk ik, ik schat hem op dit moment als een van de snelste sprinters ter wereld in. Daarnaast kan hij aardig een heuvel over.
15 januari 2016 19:50
Het talent is er. Laat hem eerst maar eens bevestigen in het echte werk.
15 januari 2016 21:03
ah wat we zijn weer lekker opportunistisch bezig haha. Rustig afwachten of hij de grote potentie kan inlossen en of hij de druk aan kan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.