Geen cross Rucphen, geen NK veldrijden
Ter illustratie - foto: Cor Vos
woensdag 13 januari 2021 om 17:14

Geen cross Rucphen, geen NK veldrijden

Het NK veldrijden voor elite en beloften in Zaltbommel en de cyclocross van Rucphen gaan deze winter definitief niet door. Doordat de lockdown in Nederland tot en met 9 februari is verlengd, is het onmogelijk geworden om de twee wedstrijden te houden.

“In een lockdown is er heel weinig ruimte voor sportieve activiteiten”, laat de KNWU weten. “Er mogen onder strikte voorwaarden topsportwedstrijden worden georganiseerd zoals onlangs de Wereldbeker veldrijden in Hulst-Perkpolder. Dit betreft dan wel wedstrijden met topsporters die min of meer in een bubbel leven en sporten waarbij de wedstrijd ook deel moet uitmaken van een noodzakelijk traject richting WK en of Olympische Spelen. Die noodzaak werd voor het NK niet gezien door de verantwoordelijke instanties.”

De wielerbond kijkt nog wel naar de mogelijkheid om de junioren en junior-vrouwen op een andere locatie het Nederlands kampioenschap te laten rijden. De huidige kampioenen bij de elite en bij de beloften, Mathieu van der Poel, Ceylin del Carmen Alvarado, Ryan Kamp en Inge van der Heijden – in zoverre zij in dezelfde categorie actief blijven komende winter – mogen daarmee een jaar langer hun kampioenstrui dragen. Zaltbommel organiseert op zaterdag 8 en zondag 9 januari 2022 alsnog het NK veldrijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.