Gerts dankt ploegmaats na eerste profzege: “Gilbert gaf me een zetje”
Foto: Marcel Koch
zaterdag 2 april 2016 om 18:13

Gerts dankt ploegmaats na eerste profzege: “Gilbert gaf me een zetje”

Floris Gerts boekte vandaag zijn eerste profzege door in eigen provincie de Volta Limburg Classic op zijn naam te schrijven. Een prestatie die hij voor een groot deel te danken had aan het sterke BMC-collectief, benadrukte de neoprof na afloop in het flash-interview op L1. “De ploeg heeft hier vanaf het begin gedomineerd. Deze overwinning betekent heel veel voor me.”

Gerts dwong in de slotfase een plaats af in de tien man sterke kopgroep, die voor de helft bestond uit BMC-renners. “Eigenlijk reden we voor Philippe”, wijst de 23-jarige Nederlander op zijn kopman Gilbert. “Maar hij gaf me op twee of drie kilometer voor het einde plots een zetje. Ik weet nog niet of hij bedoelde dat ik tempo moest gaan rijden of aan moest vallen. Maar ik had opeens een gat en heb het volgehouden tot aan de meet.”

Gilbert: “Conditie is nog niet goed”
Gilbert, die zelf als derde finishte, had met genoegen gezien hoe BMC de koers in handen had genomen. “We reden met vijf man vooraan, dat was fantastisch. Dan mag je wel spreken van een verdiende zege.”

Over zijn eigen vorm is Gilbert, die ziek op moest geven in Parijs-Nice en daarna ook Milaan-San Remo liet schieten, nog niet zo tevreden. “Ik ben nog zeker niet op het niveau waar ik wil zijn rond deze tijd. De conditie is gewoon nog niet goed, Ik moet blijven werken.” Hij heeft nog twee weken de tijd om zich klaar te stomen voor de Amstel Gold Race. “Het is moeilijk om daar te winnen. Je moet in die wedstrijd top zijn en ik weet niet of ik dat ga zijn. Dat maakt een groot verschil.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
2 april 2016 18:24
cadeautje van de ploeg of samenloop van omstandigheden? in ieder geval zat hij er wel bij, en wint gewoon een mooie koers. :)
2 april 2016 18:54
Zal wel een foutje van Gilbert zijn, maar geeft niks, proficiat!
2 april 2016 19:23
Ja, ik ben wel benieuwd naar het antwoord van Gilbert op de kennelijk nog niet gestelde vraag wat hij nou bedoelde met dat zetje....
2 april 2016 19:27
Mooie overwinning voor zo'n jongen.

Gilbert maakte inderdaad nog indruk, maar met Baskenland in de benen moet hij er toch wel kunnen staan.
2 april 2016 20:20
Het spreekt iig in Gerts' voordeel dat hij het als zodanig opvatte.
2 april 2016 20:42
En anders zegt je toch gewoon dat je dácht dat je een zetje kreeg? ;)

Eerlijke Phil. Zou hij ook zo eerlijk zijn op het moment dat binnen zijn ploeg het kopmanschap voor de grote koersen moet worden opgeëist?
2 april 2016 23:37
@ Vlek,Gilbert rijdt geen Baskenland bij mijn weten

Om te reageren moet je ingelogd zijn.