Giant-Alpecin meldt zich af voor Omloop Het Nieuwsblad
foto: Giant-Alpecin
donderdag 18 februari 2016 om 20:54

Giant-Alpecin meldt zich af voor Omloop Het Nieuwsblad

Giant-Alpecin staat zaterdag 27 februari niet aan de start van de 71e Omloop Het Nieuwsblad. De Duitse ploeg trekt zich terug als gevolg van het ongeval eind januari waarbij zes renners van het team betrokken raakte. Klassiekerkopman John Degenkolb, Ramon Sinkeldam en vier andere teamgenoten raakten gewond bij het ongeval op trainingskamp in Spanje.

“De jammerlijke gebeurtenis op training heeft een grote impact op de ploeg en heeft ons voorjaar danig in de war gestuurd”, laat perschef Peter Reef weten aan de wedstrijdorganisatie. “Als team hebben we gemerkt dat de betrokken renners nog niet voldoende hersteld zijn en daarom hebben we in goed overleg met organisator Flanders Classics besloten om te passen voor dé opener van het Vlaamse wielervoorjaar. We vinden het erg spijtig deze grote koers te moeten missen maar zijn erg dankbaar richting Flanders Classics voor het getoonde begrip en de geboden hulp.”

“Het is met spijt in het hart dat we hen van de deelnemerslijst hebben moeten schrappen”, meldt koersdirecteur Wim van Herreweghe van Flanders Classics op de website van de wedstrijd. “Giant-Alpecin is een graag geziene ploeg in Gent en met John Degenkolb hebben ze een topper in de rangen die de koers mee kan kleuren. Dit jaar wordt het dus een editie zonder hen, maar het allerbelangrijkste voor ons is dat iedereen zonder blijvende schade uit het ongeval is gekomen. We wensen de ploeg het beste in hun verdere voorbereiding en hopen hen te mogen verwelkomen in de andere voorjaarsklassiekers van Flanders Classics.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2016 21:00
Hmmmmm, hadden ze niet een ander team kunnen sturen, puur voor de hardheid en ervaring ? Anderszijds dienen die WT -equipes wel erg ruim te zijn tegenwoordig want je rijdt makkelijk op 3 plekken tegelijk.
18 februari 2016 21:00
Soms is nieuws raar. Eergisteren maakte de Omloop de voorlopige deelnemerslijst bekend en twee dagen later wordt de wielermedia pas wakker door een artikel in het Nieuwsblad dat Giant-Alpecin niet start en pikt iedereen het ineens op terwijl het dus eigenlijk helemaal geen nieuws is
18 februari 2016 21:12
Die stonden al heel lang niet meer op de startlijst bij PCS, dus dit kan toch geen nieuws zijn..?
18 februari 2016 21:49
@LL Alsof PCS zo betrouwbaar is..
18 februari 2016 21:51
Nou als daar een hele ploeg niet op de startlijst staat klopt dat meestal wel..
18 februari 2016 21:53
Wat Piet Lut zegt.. daarvoor was namelijk wel gewoon bekend dat ze Omloop zouden rijden en toen stonden ze niet op deelnemerslijst dus kon je dit vermoeden.. hetzelfde geldt voor de Ronde van de Haut Var, zouden ze in eerste instantie ook rijden volgens de kalender op hun site maar daar verschenen ze ook niet op de deelnemerslijst.

Overigens lijkt me dat ze wel een team kunnen sturen, ze staan ook op de startlijst voor KBK met dit team
121 ANDERSEN, Søren Kragh
122 ARNDT, Nikias
123 CURVERS, Roy
124 DE BACKER, Bert
125 DE KORT, Koen
126 STAMSNIJDER, Tom
127 TIMMER, Albert
128 WAEYTENS, Zico
Dat kan toch ook zonder probleem in de Omloop starten lijkt me..
18 februari 2016 22:06
Ja ik vind het rare ook dat voor jongens als Andersen en Waeytens de Omloop me veel geschikter lijkt. Ook als leerschool.
18 februari 2016 22:13
Goed dat ze keuzes durven maken en niet de rest van de ploeg over de kling jagen. Zo houd je de rest van de ploeg ook nog fit genoeg voor de rest van het jaar. Anders loop je het risico dat ze in juli zijn opgebrand.
18 februari 2016 23:21
De organisatie zit er niet mee, dus we hoeven ons niet druk te maken.
19 februari 2016 00:00
Lars v.d haar kan ook nog
19 februari 2016 07:56
edit redactie: ontopic svp
19 februari 2016 10:09
Het is toch gek KBK wel te rijden en OhN niet. Ze zullen er vast een goede reden voor hebben, maar de omloop is toch wel een ijkpunt in het seizoen. Voor mij dan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.