Gibson wint slotrit Qinghai Lake, eindzege Chalapud
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 08:14

Gibson wint slotrit Qinghai Lake, eindzege Chalapud

De slotetappe van de Tour of Qinghai Lake is gewonnen door Matthew Gibson. De 22-jarige Brit van Burgos-BH bleek in Yinchuan sneller dan de Nederlanders Roy Eefting en Bas van der Kooij. De Colombiaan Robinson Chalapud mag zich eindwinnaar noemen van de Chinese rittenkoers.

Yinchuan, de hoofdstad van de provincie Ningxia, was de start- en finishplaats van de slotetappe van de Tour of Qinghai Lake. En aangezien de renners zes vlakke rondes ten noorden van de stad moesten afleggen, konden we een massasprint verwachten in de straten van Yinchuan.

De nog altijd maar 22-jarige Gibson wist als eerste de finish wist te bereiken, voor Eefting en Van der Kooij. Voor de coureur van Burgos-BH is het zijn eerste zege in deze Tour of Qinghai Lake, maar ook van dit seizoen. Gibson werd samen met Chalapud gehuldigd, aangezien de Colombiaan het eindklassement wist te winnen.

Voor de 35-jarige Chalapud – in het verleden nog actief voor Team Colombia – is het zijn tweede overwinning van 2019. Eerder won hij namelijk al de Vuelta Independencia Nacional, een meerdaagse wielerkoers in de Dominicaanse Republiek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.