Giovanni Carboni grijpt de macht in Giro Valle d’Aosta
Foto: Sirotti
donderdag 13 juli 2017 om 17:18

Giovanni Carboni grijpt de macht in Giro Valle d’Aosta

Giovanni Carboni heeft de eerste etappe in lijn in de Giro Valle d’Aosta op zijn naam geschreven. De 21-jarige Italiaan van Colpack bleef de Belg Bjorg Lambrecht en de Australiër Micheal Storer voor. Carboni is ook de nieuwe leider; hij reed Matteo Fabbro uit de leiderstrui. Kevin Inkelaar (Lotto Soudal U23) was op plek zeven de beste Nederlander.

Hectische openingsfase
In het begin van de etappe bleven de aanvallen zich opvolgen. Uiteindelijk reed er een kopgroep van twaalf renners weg, met daarbij enkele klinkende namen uit het U23-circuit. Europees beloftenkampioen Aliaksandr Riabushenko (Palazzago Amarù) schoof namelijk mee en hij zou de gehele dag samen met de Zuid-Afrikaan Nicholas Dlamini (Dimension Data for Qhubeka) een hevig gevecht voeren om het bergklassement. Ook Thomas Vereecken (Lotto Soudal U23), Patrick Müller (BMC Development) en Nikolay Cherkasov (Russische selectie) zaten mee. SEG Academy Racing had Edoardo Affini mee in de kopgroep. De Friuli-ploeg van klassementsleider Fabbro mende het peloton.

Grote groep blijft over, Fabbro past
In de aanloop naar de slotklim Scalaro nam Colpack het commando in het peloton over. Nadat de kopgroep teruggepakt was en er op de slopende slotklim slechts een elitegroepje overbleef, trok het Colpack-duo Filippo Zaccanti en Carboni ten aanval. Lambrecht, Michael Storer en Fabbro gingen in de achtervolging, maar dat moest de geletruidrager daarna bekopen. Hij parkeerde en zou veel tijd verliezen. Carboni bouwde zijn leidende positie zorgvuldig uit. Ondanks dat Lambrecht en Storer in de finale nog tijd terug wonnen, wist de Italiaan solo vast te houden.

Bekijk hieronder de samenvatting van de eerste etappe in lijn

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2017 17:30
Italianen on fire. Toch weer een verrassing. Ook veel geblesseerd geweest dit jaar.
13 juli 2017 18:52
Eentje voor de Nederlanders: Inkelaar knap 7e vandaag (in dienst van Lambrecht). Die moest bij de junioren al niet veel onderdoen voor Vanhoucke en Lambrecht, maar had het vorig jaar moeilijk. Sinds vorige maand echter een grote stap voorwaarts gezet.
14 juli 2017 10:26
Wat een verschillen zeg in deze etappe. De Vries op bijna 7 minuten binnengekomen op de 32ste plek.

In dat licht inderdaad heel knap wat Inkelaar heeft gepresteerd.
14 juli 2017 13:34
Niet echt veel Nederlands klimtalent op komst.Of rijden die elders??
14 juli 2017 16:17
Peervaneynthoven
Die rijden bij Sunweb en Beobank-Corendon. Niet hier dus ;) De Vries zou dit ook moeten kunnen, maar liet weten hier geen klassementsambities te hebben.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.