Giovanni Visconti spurt naar de zege in Ronde van Oostenrijk
foto: Elisa Haumesser
dinsdag 9 juli 2019 om 16:01

Giovanni Visconti spurt naar de zege in Ronde van Oostenrijk

Giovanni Visconti en de Ronde van Oostenrijk: het is een gelukkig huwelijk. De renner van Neri Sottoli-Selle Italia-KTM wist de derde etappe met aankomst in Frohnleiten te winnen. De ervaren Italiaan was vorig jaar al succesvol in de Ronde van Oostenrijk, toen hij namens Bahrain Merida liefst drie ritten wist te pakken.

Na overwinningen van Jannik Steimle, Carlos Barbero en Tom Devriendt begon het peloton vandaag alweer aan de vierde dag van de Ronde van Oostenrijk. De beloftevolle Steimle hoopte zijn leiderstrui te verdedigen, maar er moest vandaag wel serieus worden geklommen. Zo kregen de renners de Teichalm (6,4 km à 8,5%) voor hun kiezen, met de top op 35 kilometer van de streep in Frohnleiten.

Spektakel op de slotklim 
Het peloton reed lange tijd achter vier vluchters aan: het Duitse toptalent Georg Zimmermann, Francesco Manuel Bongiorno, Lucas De Rossi en Thibault Guernalec. De maximale voorsprong van de vier aanvallers bedroeg bijna tien minuten, maar op de Teichalm verloren de koplopers steeds meer tijd. Toch wist Zimmerman als eerste de top te ronden van de slotklim, maar hij werd op de huid gezeten door enkele frisse mannen.

We gaan toch sprinten! 
De jonge Duitser werd in de afdaling bijgehaald door dertien achtervolgers, waaronder Carlos Betancur, Giovanni Visconti en Ben O’Connor. Toch moesten de renners nog altijd meer dan dertig kilometer afleggen, waardoor het tempo vooraan stokte. Hierdoor wisten steeds meer coureurs de aansluiting te vinden, waardoor we ons mochten opmaken voor een groepsspurt.

Het was uiteindelijk Visconti die naar de zege wist te vlammen, goed voor zijn tweede zege van het seizoen. Eerder won hij al een etappe in de Ronde van Slovenië. De 36-jarige Italiaan versloeg de Zwitser Colin Stüssi en de Duitser Jonas Koch. Die laatste wist wel de leiderstrui over te nemen van zijn landgenoot Steimle.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.