Giro 2019: Sunweb-Belgen vermaken zich tijdens vlakke ritten met wattage-spel
foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2019 om 11:42

Giro 2019: Sunweb-Belgen vermaken zich tijdens vlakke ritten met wattage-spel

De Belgische renners van Team Sunweb hebben zich in Het Nieuwsblad uitgelaten over hoe ze twee vlakke etappes door zijn gekomen. Volgens Jan Bakelants en Louis Vervaeke hadden ze bij de ploeg een spelletje bedacht. “Wie aan het einde van de etappe het laagste gemiddelde wattage had getrapt, kreeg een fles wijn”, zegt Vervaeke.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bakie heeft er wel alles aan gedaan om te winnen”, vervolgt Vervaeke. “Hij is nooit bidons gaan halen. Toen er na twee uur nog steeds niemand geweest was, heb ik mij opgeofferd. Het spel moet gespeeld worden, maar we moeten ook niet omkomen van de dorst.”

Bakelants: “Saaier dan in de Tour”
Bakelants zelf vindt het de schuld van Giro-organisator RCS dat er twee saaie etappes elkaar opvolgden na de rustdag. “We reden door de Po-vlakte. Ze hadden net zo goed de omliggende heuvels kunnen opzoeken. Het had schitterende tv opgeleverd. Normaal bevat een sprint­etappe van de Giro een bergje op het einde, waardoor er nerveus wordt gekoerst. Nu is het zelfs saaier dan in de Tour. Ik heb de voorbije ritten dan maar gebruikt om een praatje te maken met verschillende ploegen. Het is nooit te vroeg om aan de contractonderhandelingen te beginnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.