Giro 2019: Sunweb-Belgen vermaken zich tijdens vlakke ritten met wattage-spel

donderdag 23 mei 2019 om 11:42
Giro 2019: Sunweb-Belgen vermaken zich tijdens vlakke ritten met wattage-spel

foto: Cor Vos

De Belgische renners van Team Sunweb hebben zich in Het Nieuwsblad uitgelaten over hoe ze twee vlakke etappes door zijn gekomen. Volgens Jan Bakelants en Louis Vervaeke hadden ze bij de ploeg een spelletje bedacht. “Wie aan het einde van de etappe het laagste gemiddelde wattage had getrapt, kreeg een fles wijn”, zegt Vervaeke.

Bakie heeft er wel alles aan gedaan om te winnen”, vervolgt Vervaeke. “Hij is nooit bidons gaan halen. Toen er na twee uur nog steeds niemand geweest was, heb ik mij opgeofferd. Het spel moet gespeeld worden, maar we moeten ook niet omkomen van de dorst.”

Bakelants: “Saaier dan in de Tour”
Bakelants zelf vindt het de schuld van Giro-organisator RCS dat er twee saaie etappes elkaar opvolgden na de rustdag. “We reden door de Po-vlakte. Ze hadden net zo goed de omliggende heuvels kunnen opzoeken. Het had schitterende tv opgeleverd. Normaal bevat een sprint­etappe van de Giro een bergje op het einde, waardoor er nerveus wordt gekoerst. Nu is het zelfs saaier dan in de Tour. Ik heb de voorbije ritten dan maar gebruikt om een praatje te maken met verschillende ploegen. Het is nooit te vroeg om aan de contractonderhandelingen te beginnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair