Giro 2019: Team Ineos legt geen druk op kopman Bernal
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2019 om 10:01

Giro 2019: Team Ineos legt geen druk op kopman Bernal

Egan Bernal won in zijn nog jonge carrière al prestigieuze rittenkoersen als de Tour of California en Parijs-Nice, maar deze maand mag hij voor het eerst beginnen als kopman in een grote ronde. Zijn werkgever Team Ineos legt de lat echter niet te hoog. “Egan rijdt de Giro d’Italia vooral om te leren”, aldus coach Xabier Artetxe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De nog altijd maar 22-jarige Bernal wordt gezien als een van de favorieten voor de eindzege, samen met Tom Dumoulin, Primož Roglič, Vincenzo Nibali en Simon Yates. Toch verwacht Artetxe niet meteen wonderen van zijn poulain. “Het is vooral belangrijk dat Egan leert hoe je moet omgaan met het kopmanschap”, zo laat hij weten aan Antena 2.

“We hebben geen bepaald resultaat in gedachten. Het is niet dat Egan op het podium moet eindigen. Het zal vooral een leerproces worden. We leggen hem geen enkele druk op.” Team Ineos rekent in de Giro niet op gearriveerde renners als Chris Froome, Geraint Thomas of Michal Kwiatkowski.

Jonge ploeg 
Nee, de Britse formatie start met talenten als Pavel Sivakov en Tao Geoghegan Hart, die onlangs nog schitterden in de Tour of the Alps. “We gaan dus niet alleen met een jonge kopman naar de Giro, maar ook met een jonge ploeg”, aldus Artetxe. “Daarom denken we ook niet aan resultaten. Het is vooral een investering in de toekomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.