Giro 2019: Tony Gallopin dertigste uitvaller in Giro d’Italia
Tony Gallopin - foto: Cor Vos
dinsdag 28 mei 2019 om 15:30

Giro 2019: Tony Gallopin dertigste uitvaller in Giro d’Italia

Update Tony Gallopin heeft al vroeg in de zestiende etappe van de Ronde van Italië in de remmen geknepen. De Franse renner van AG2R La Mondiale stapte na vijftien kilometer koers in de ploegleiderswagen. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Een oorzaak voor de opgave van Gallopin is nog niet bekend. De Fransman was naar de Ronde van Italië gekomen om een etappe te winnen om zo lid te kunnen worden van het rennersgenootschap dat in elke grote ronde een rit heeft gewonnen. Hier slaagde hij bijna in, ware het niet dat Pello Bilbao hem in de slotfase van de etappe naar L’Aquila ontglipte. De 31-jarige renner moest zich tevreden stellen met een tweede plaats in de zevende etappe.

“Ik had van bij de start al knieproblemen”, zo laat een teleurgestelde Gallopin weten. “Ik had zondag ook al last van knieklachten, maar wist toen nog de etappe uit te rijden. Vandaag was dat gewoon onmogelijk. Ik ben zwaar ontgoocheld dat ik de Giro op deze manier moet verlaten. Maar het ging gewoon niet meer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.