dinsdag 27 oktober 2020 om 16:36

Giro 2020: Team Sunweb geeft na veelbesproken ronde kijkje achter de schermen

Jai Hindley en Wilco Kelderman finishten namens Team Sunweb als tweede en derde in de voorbije Giro d’Italia, maar na afloop ging het toch vooral over de tactische aanpak van de formatie in de slotweek van de Italiaanse ronde. In een korte documentaire zien we nog niet eerder vertoonde beelden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zo komt ook de inmiddels veelbesproken Stelvio-etappe ter sprake. In de achttiende etappe naar het meer van Cancano bleek Kelderman niet in staat om het helse tempo van Rohan Dennis te volgen. Hindley was wel sterk genoeg om Dennis en Tao Geoghegan Hart te volgen en moest die laatste zien te schaduwen richting de finish.

Team Sunweb trok dus niet vol de kaart van Kelderman. In aanloop naar de slotklim zagen we zelfs hoe Kelderman werd achtergelaten door de ploegleiderswagen van Team Sunweb, die op weg was naar Hindley. In de documentaire is te zien dat de ploegleiding tegen Kelderman aangaf dat ze uiteindelijk achter de Nederlander zouden postvatten.

Lees ook: Team Sunweb speelt met vuur op top Passo dello Stelvio

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.