Giro 2022: Jonathan Caicedo (EF) niet meer van start na positieve coronatest
foto: Cor Vos
dinsdag 24 mei 2022 om 11:20

Giro 2022: Jonathan Caicedo (EF) niet meer van start na positieve coronatest

Jonathan Caicedo heeft zich noodgedwongen teruggetrokken uit de Giro d’Italia. De 29-jarige klimmer uit Ecuador heeft namelijk positief getest op het coronavirus. De renner van EF Education-EasyPost heeft geen symptomen, maar moet wel in quarantaine.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De andere renners en stafleden van EF Education-EasyPost hebben negatief getest op COVID-19 en kunnen hun weg gewoon vervolgen. Caicedo stond na vijftien etappes 56ste in het algemeen klassement, op ruim anderhalf uur van rozetruidrager Richard Carapaz. Caicedo trok deze Giro meerdere keren ten aanval, maar zonder succes.

Twee jaar geleden won de renner nog een rit in de Giro. In de derde etappe van die bewuste Ronde van Italië, met aankomst op de Etna, wist Caicedo een vroege vlucht tot een goed einde te brengen. Caicedo versloeg die dag medevluchter Giovanni Visconti en Harm Vanhoucke.

Caicedo is de negentiende uitvaller in de Giro d’Italia 2022.

[cf_dropouts edition=”316″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.