Giro 2022: Opgaves Doull, Zoccarato en Samitier in zevende etappe
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 13 mei 2022 om 13:18

Giro 2022: Opgaves Doull, Zoccarato en Samitier in zevende etappe

De Giro d’Italia heeft vroeg in de zevende etappe afscheid genomen van drie renners. Owain Doull (EF Education-EasyPost), Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizane) en Sergio Samitier (Movistar) stapten vroeg in de rit naar Potenza af.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Doull geraakte al vroeg in de problemen in de zware etappe met meer dan 4.500 hoogtemeters. Voor de Brit was het nog voor halfweg koers einde verhaal. Datzelfde gold ook voor de Italiaan Zoccarato, die zich in de openingsfase nog in het offensief toonde. Door de opgave van Sergio Samitier is Movistar een mannetje kwijt in dienst van Alejandro Valverde en Iván Ramiro Sosa.

Voor de etappe moest ook Michael Mørkøv (Quick-Step-Alpha Vinyl) al opgeven vanwege ziekte.

[cf_dropouts edition=”316″ stage=”7″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.