Giro 2023: Eerdere valpartij dwingt Martijn Tusveld alsnog tot opgave
foto: Cor Vos
dinsdag 16 mei 2023 om 15:47

Giro 2023: Eerdere valpartij dwingt Martijn Tusveld alsnog tot opgave

Martijn Tusveld heeft de Giro d’Italia verlaten. De Nederlandse renner van Team DSM gaf er in de tiende etappe naar Viareggio de brui aan. Tusveld heeft nog te veel last van zijn valpartij in de tweede etappe naar San Salvo.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tusveld was in het eerste weekend van de Giro d’Italia een van de renners die viel in de finale van de tweede etappe van de Giro d’Italia. De Nederlander liep bij deze val de nodige schaafwonden op, maar er werden verder geen breuken vastgesteld.

De 29-jarige renner kon zijn weg dus wel vervolgen, maar bleef last houden van zijn valpartij. Tusveld haalde in de daaropvolgende ritten niet zijn gebruikelijke niveau en stond na negen etappes 161ste in het algemeen klassement, op bijna twee uur van leider Geraint Thomas.

Fetter geeft er eveneens de brui aan
We tellen nu inmiddels 26 opgaves in de Giro d’Italia, want ook Erik Fetter is er niet meer bij. De Hongaar, die uitkomt voor EOLO-Kometa, besloot op weg naar Viareggio – de finishplaats van de tiende etappe – in de remmen te knijpen.

[cf_dropouts edition=”409″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.