Giro 2023: Gino Mäder (Bahrain Victorious) mist ronde vanwege coronavirus
foto: Cor Vos
donderdag 4 mei 2023 om 09:33

Giro 2023: Gino Mäder (Bahrain Victorious) mist ronde vanwege coronavirus

Slecht nieuws voor Bahrain Victorious in aanloop naar de Giro d’Italia. De ploeg moet het de komende weken zien te doen zonder Gino Mäder. De Zwitser is namelijk positief getest op het coronavirus. Yukiya Arashiro vervangt hem.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mäder moest een van de bepalende figuren van Bahrain Victorious worden in de bergen. De ploeg heeft met klassementskopman Jack Haig, Damiano Caruso en Santiago Buitrago nog wel voldoende ijzers in het vuur, maar het afhaken van de Zwitser is toch een flinke streep door de sportieve rekening. Mäder was dit jaar al vijfde in Parijs-Nice. In de Ronde van Romandië, de laatste voorbereidingskoers op de Giro, eindigde hij als vijftiende.

Het is overigens niet de eerste keer dat Mäder op een zeer slecht moment kampt met een coronabesmetting. De 26-jarige klimmer kon vorig jaar wegens COVID-19 ook al niet aan de start verschijnen van de Tour de France.

Coronagevaar?
De laatste weken lijkt het coronavirus weer bezig aan een opmars in het peloton. Eerder deze week moesten Tobias Foss en Robert Gesink, twee belangrijke krachten van Jumbo-Visma, al afhaken vanwege een opgelopen coronabesmetting. “Natuurlijk baart dit zorgen, maar niet alleen bij ons”, is ploegleider Arthur van Dongen duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.