Giro 2023: Sinkeldam kan kopman Groves niet langer ondersteunen
foto: Cor Vos
woensdag 10 mei 2023 om 12:44

Giro 2023: Sinkeldam kan kopman Groves niet langer ondersteunen

De eerste Nederlander heeft de Giro d’Italia verlaten. Het gaat om Ramon Sinkeldam: de renner van Alpecin-Deceuninck kampt met maagproblemen. Dit is ook een bittere pil voor kopman Kaden Groves, aangezien Sinkeldam een belangrijke pion was in de sprinttrein van de Australiër.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Sinkeldam was in de eerste sprintritten nog belangrijk voor Groves, die het voorlopig moet doen met twee derde plekken. De 34-jarige Sinkeldam kreeg echter last van maagklachten en is niet voldoende hersteld voor de vijfde etappe naar Salerno. “We wensen Ramon een spoedig herstel”, laat Alpecin-Deceuninck weten via social media.

Sinkeldam is de vierde renner die de Giro d’Italia moet verlaten. Dinsdag stapte de eerste bergkoning in deze Giro, Paul Lapeira, al uit koers en vandaag volgen er nog drie opgaves.

Sinkeldam is namelijk niet de enige renner die vandaag niet aan de start zal verschijnen van de vijfde etappe. Ook Valerio Conti (bekkenbreuk) en Rémy Rochas (niet fit) geven er de brui aan.

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.