Giro 2024: Alaphilippe bezorgt vluchtmakker Maestri een wel zeer bijzondere pizza
Maestri en Alaphilippe waren in de twaalfde etappe samen op pad - foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 13:35

Giro 2024: Alaphilippe bezorgt vluchtmakker Maestri een wel zeer bijzondere pizza

Julian Alaphilippe boekte afgelopen donderdag op indrukwekkende wijze zijn eerste ritzege in de Giro d’Italia. De Fransman kwam solo over de streep in Fano, maar reed daarvoor bijna de hele rit op kop met Mirco Maestri. Alaphilippe is zijn Italiaanse vluchtmakker nog niet vergeten en trok zondag dan ook naar de ploegbus van Team Polti-Kometa.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De tweevoudig wereldkampioen van Soudal Quick-Step overhandigde Maestri voor de start van de vijftiende etappe naar Livigno een pizzadoos, met daarin zijn shirt. De Italiaan ontving het met een grote glimlach, wat resulteert in mooie beelden.

Voor Maestri was de twaalfde rit van de Giro d’Italia dus een bijzondere dag. “Het was geweldig om samen te koersen met een kampioen als Alaphilippe”, keek hij er eerder al op terug. “Ik bewonder hem en ik zal hem altijd blijven herinneren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.