Giro 2024: Alexander Krieger moet strijd staken na zware val in afdaling
Foto: Cor Vos
maandag 13 mei 2024 om 09:16

Giro 2024: Alexander Krieger moet strijd staken na zware val in afdaling

Alexander Krieger heeft de negende Girorit niet tot een goed einde kunnen brengen. Onderweg kwam de Duitse sprintloods volgens zijn ploeg zwaar ten val in een afdaling, waarna hij de strijd moest staken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renner van Tudor brak bij die valpartij meerdere ribben en liep ook een gebroken bekken op. Hij moet vooralsnog in het ziekenhuis blijven, waar hij verder wordt opgevolgd.

Krieger is de eerste opgever in de achtkoppige selectie van Tudor, die rond sprinter Alberto Dainese en klimmer Michael Storer is gebouwd. In het Giropeloton is hij de veertiende renner die er de brui aan moet geven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.