Giro 2024: Bahrain Victorious vreest voor opgave Torstein Træen na val in openingsrit
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 4 mei 2024 om 19:52

Giro 2024: Bahrain Victorious vreest voor opgave Torstein Træen na val in openingsrit

De twee kopmannen van Bahrain Victorious, Antonio Tiberi en Damiano Caruso, waren in de eerste etappe van de Giro d’Italia op de afspraak. Toch was het niet alleen maar rozengeur en maneschijn bij de ploeg uit het Midden-Oosten. Het is namelijk maar de vraag of Torstein Træen zijn weg kan vervolgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Noorse klimmer was in de eerste etappe naar Turijn betrokken bij een valpartij op goed dertig kilometer van de finish. Ook Robert Gesink en Domenico Pozzovivo maakten kennis met het Italiaanse asfalt. Jammer genoeg was er de nare val van Torstein”, kijkt ploegleider Gorazd Stangelj erop terug. “Het is te hopen dat hij de koers kan voortzetten.”

“Het was echt een lelijke val en zijn knie ziet er slecht uit. We zullen later beslissen of hij verder kan gaan, maar al bij al mogen we tevreden zijn met de conditie van de renners en onze manier van koersen. Hopelijk kunnen we zondag op die voet verder gaan.” Træen kwam als 172tste over de streep in Turijn, op een kwartier van ritwinnaar Jhonatan Narváez.

De valpartij van Træen was een flinke streep door de rekening van Bahrain Victorious, maar kopmannen Tiberi en Caruso maakten wel een goede indruk in de lastige en explosieve finale. Dat zag ook Stangelj. “We mogen heel erg tevreden zijn. Ik hield op een bepaald moment zelfs rekening met de roze trui, maar de finale pakte toch anders uit.”

“Er werd niet echt doorgereden in de voorste groep met Damiano. Sommige renners wilden niet echt meewerken. Hierdoor kon het peloton weer terugkeren. De jongens hebben de hele dag geweldig werk geleverd, waardoor we bijna altijd uit de problemen zijn gebleven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.