Giro 2024: dsm-firmenich PostNL verliest met Julius van den Berg nieuwe pion
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 21 mei 2024 om 15:58

Giro 2024: dsm-firmenich PostNL verliest met Julius van den Berg nieuwe pion

Team dsm-firmenich PostNL kan in de laatste etappes van de Giro d’Italia niet meer rekenen op Julius van den Berg. De 27-jarige Nederlander voelde zich de voorbije dagen al ziekjes, ging vandaag nog wel van start in de zestiende etappe, maar gaf onderweg toch op.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Nadat hij zich zondag nog over de bergen wist te knokken, is Julius van den Berg helaas nog niet volledig hersteld van zijn ziekte. Hij is vandaag, tijdens de zestiende etappe van de Giro d’Italia, dan ook afgestapt. Rust uit en herstel, Julius!”, laat dsm-firmenich PostNL weten via X.

Van den Berg had het de voorbije dagen al erg lastig. Zo kwam hij zondag in de bergrit naar Livigno als allerlaatste over de streep, op iets meer dan een uur van ritwinnaar Tadej Pogacar, een kleine zes minuten voor het verstrijken van de tijdslimiet.

Team dsm-firmenich PostNL moest eerder in de Giro al zien te dealen met de opgaves van Bram Welten (eveneens ziek) en sprinter Fabio Jakobsen (na een val). Van den Berg is alweer de dertigste uitvaller in de 107e Ronde van Italië.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.