Giro 2024: Intermarché-Wanty rekent op debutant Dries De Pooter
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2024 om 18:25

Giro 2024: Intermarché-Wanty rekent op debutant Dries De Pooter

Intermarché-Wanty mikt in de komende Giro d’Italia vooral op dagsucces. De Belgische formatie start zonder uitgesproken klassementskopman. Biniam Girmay is de grote blikvanger. Vanuit Belgisch oogpunt is het uitkijken naar het groterondedebuut van Dries De Pooter.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Pooter was eigenlijk niet voorzien voor de Ronde van Italië, maar de 21-jarige coureur vervangt Simone Petilli. De Italiaan kampt al een tijdje met een knieblessure en raakt niet op tijd fit voor zijn thuisronde. Voor De Pooter is het een sprong in het diepe, aangezien hij nog niet eerder een grote ronde reed.

De Belg zal de komende weken waarschijnlijk wel in dienst rijden van Biniam Girmay, de duidelijke kopman binnen de ploeg. De Eritreeër zal zich willen bewijzen in de Ronde van Italië. In zijn wonderjaar 2022 won hij nog een rit in de Giro, voor Mathieu van der Poel, maar nadien bleven de topprestaties uit. Hoewel de Eritreeër het afgelopen voorjaar zeker niet slecht was, bleef een groot succes uit.

Girmay is niet de enige renner met sprintvezels, want de ploeg kan eventueel ook de snelle Madis Mihkels uitspelen. Voor Adrien Petit en Dion Smith is een belangrijke rol weggelegd in de sprinttrein rond Girmay/Mihkels. In de ritten die niet zullen eindigen in een sprint, hoopt de ploeg met Lilian Calmejane en Kevin Colleoni een vuist te kunnen maken. Nederlander Roel van Sintmaartensdijk maakt de selectie compleet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.