Grote Prijs Jean-Pierre Monseré start dit jaar niet in centrum van Hooglede
foto: Cor Vos
dinsdag 9 februari 2021 om 12:14

Grote Prijs Jean-Pierre Monseré start dit jaar niet in centrum van Hooglede

De organisatie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré (7 maart) heeft besloten om de start van de wedstrijd te verplaatsen. Vorig jaar verzamelden de renners zich nog in het centrum van Hooglede. “Door corona wijken we uit naar het domein van de Vossenberg”, zo laat men weten aan Het Laatste Nieuws.

Rino Vandromme, voorzitter van de organiserende Mandelzonen, legt uit waarom men heeft gekozen voor een alternatieve startlocatie. “Niet alleen door de ruimte, maar ook omdat het domein relatief makkelijk afgesloten kan worden. Zo kunnen we aan de ingang medewerkers zetten die de bandjes zullen controleren.”

“De aankomst zal ter hoogte van de CM in de Beversesteenweg in Roeselare liggen en ook die zone zal afgesloten worden voor het publiek”, aldus Vandromme. “Het parcours afsluiten is uiteraard onmogelijk, maar we roepen iedereen op zoveel mogelijk de koers op televisie te volgen. Omwonenden die toch komen kijken, vragen we om hun verstand te gebruiken en afstand te houden.”

41 aanvragen 
De GP Jean-Pierre Monseré, vernoemd naar de veel te vroeg overleden ex-wielrenner Jean-Pierre Monseré, kan rekenen op heel wat interesse. Vandromme: “We hebben aanvragen van 41 ploegen gekregen, waaronder vijf teams uit de World Tour. Helaas kunnen we maar 25 ploegen laten starten, wat betekent dat we er zestien hebben moeten teleurstellen.”

“Dat doet pijn, want eigenlijk zouden we zoveel mogelijk renners de kans willen geven om te koersen, maar driehonderd renners aan de start zetten is nu eenmaal uitgesloten.” Vorig jaar was de GP Jean-Pierre Monserè, die deel uitmaakt van de Bingoal Cycling Cup, een van de laatste wedstrijden voor de coronastop. Fabio Jakobsen bleek die dag de snelste in een massasprint.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.