Guillaume Van Keirsbulck: “Niet tevreden over mijn seizoen”
Foto: WielerFlits - Nico Dick
zaterdag 19 oktober 2019 om 08:00

Guillaume Van Keirsbulck: “Niet tevreden over mijn seizoen”

Interview CCC was het enige team dat voor de start van de Tour de Guangxi een officiële persconferentie gaf. WielerFlits sprak er met Guillaume Van Keirsbulck. De 28-jarige West-Vlaming blikt niet bijster tevreden terug op zijn seizoen. “2020 moet en zal beter zijn”, is hij overtuigd.

“Met Giant als fietsleverancier is deze Tour of Guangxi niet onbelangrijk”, vertelt Van Keirsbulck over de ambities van CCC in de Chinese WorldTour-wedstrijd. “Het is trouwens op vraag van Giant dat deze persconferentie (met aansluitend een uitgebreide signeersessie, red.)  plaatsvindt .” Ploegleider Jackson Stewart bevestigt het belang van de rittenkoers. “We starten hier met een sterke line-up. Met Jakub Mareczko mikken we op de sprints, terwijl Jonas Koch onze man in vorm is. Met hem kunnen we een klassement ambiëren.”

Meestal net niet
De taak van Guillaume Van Keirsbulck is om die twee kopmannen in ideale omstandigheden af te zetten. Dat is overigens ook wat in het voorbije voorjaar van de West-Vlaming verlangd werd bij CCC: Olympisch kampioen Greg Van Avermaet in de Vlaamse klassiekers uit de wind zetten en zo goed mogelijk naar de hellingen loodsen. Daarin is hij maar deels geslaagd, beseft hij zelf.

“Ik moet eerlijk zijn: 2019 heeft niet gebracht wat ik had gehoopt. Ik heb het voorbije seizoen nooit de topvorm te pakken gehad. Op de momenten dat ik er moest zijn, was het meestal net niet. Natuurlijk ben ik ontgoocheld.” Van Keirsbulck kent de reden van zijn minder presteren. “Deels door gezondheidsperikelen. Zo werd ik in de aanloop naar de Tour ziek, waardoor ik de belangrijkste rittenkoers van het seizoen moest laten schieten. Maar een ander probleem is dat we in de winterperiode te hard hebben gewerkt op stage, waardoor de meeste van onze renners té vroeg in vorm waren.”

Trentin komt
Vreemd om dat te horen van iemand die al zo lang prof is. En terwijl CCC toch de nodige knowhow in huis heeft. “Tja… De ploeg was nieuw. Iedereen was super gemotiveerd. We wilden ons te veel bewijzen, denk ik. Ook al op stage. Daardoor bereikten we onze beste vorm al in februari. Te vroeg. Dat gaan we deze winter sowieso anders aanpakken. Het moet ook, want ik wil tonen dat ik meer kan dan ik dit jaar heb laten zien.”

Foto: WielerFlits – Nico Dick

CCC heeft zich voor 2020 goed versterkt.  “Veel zal dat voor mij niet veranderen”, denkt Van Keirsbulck. “Er is natuurlijk de komst van Matteo Trentin, maar dat is alleen maar een voordeel in de klassiekers. Matteo heeft een goede sprint in de benen. Nu lag alle druk op de schouders van Greg. We zijn in de breedte een stuk sterker geworden. En ook ikzelf hoop volgend jaar een eind langer mee te gaan.”

Lange reis
Van Keirsbulck was op de persconferentie overigens nog maar net hersteld van de lange reis. “Van thuis in West-Vlaanderen vertrok ik zondagavond naar Lille (Rijsel, red.). Van daaruit spoorde ik met de TGV naar Parijs. Van Parijs vlogen we naar Hong Kong en van Hong Kong stond nog een tweede vlucht naar Nanning op het menu. Uiteindelijk was het dan nog 3,5 uur met de bus naar Beihai.”

“Omdat door de afgelasting van de Hammer Series in Hong Kong alles opnieuw geboekt moest worden, waren alleen nog vluchten in ‘economy’ beschikbaar. Weinig comfort, dus. Waardoor de benen toch helemaal volgelopen waren. Maar ondertussen ben ik geacclimatiseerd en klaar om er nog een laatste keer dit seizoen in te vliegen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.