Haas vond tweede adem: “Ik kan niet geloven wat ik net heb gedaan”
Foto: Sirotti
zaterdag 21 januari 2017 om 10:17

Haas vond tweede adem: “Ik kan niet geloven wat ik net heb gedaan”

Nathan Haas zorgde voor een verrassend slot van de vijfde etappe in de Tour Down Under. De renner van Dimension Data moest halverwege de slotbeklimming passen, maar hij wist buiten beeld weer terug te keren en sprintte zelfs naar plaats twee. “Ik kan niet geloven wat ik net heb gedaan”, jubelt Haas op de website van de organisatie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik wilde zien of ik de eerste versnelling kon volgen, aangezien de wind tegen stond”, verklaart hij. De Australiër viel vervolgens echter stil. “Ik dacht dat ik een grote fout had gemaakt door mezelf te laten exploderen.” Maar Haas knokte zich knap terug. “Ik ben zo trots op wat ik, en ook de ploeg, vandaag hebben gedaan.”

De renner van Dimension Data wipte op deze manier over Jay McCarthy (BORA-hansgrohe) heen in het klassement. Hij staat nu op een derde plaats, drie tellen voor McCarthy.

Pech voor Jay McCarthy
Voor McCarthy verliep de finale op Old Willunga Hill niet zoals hij had gehoopt. Halverwege de beklimming raakte iemand zijn voorwiel, waardoor hij bijna tot stilstand kwam. “Het gebeurde op de slechtst denkbare plek”, baalt McCarthy. “Het duurde daarna even voordat ik weer op gang kwam.”

De Australiër eindigde uiteindelijk als vijfde. “Mijn benen zijn goed en ik ben het aan mijn ploeg verschuldigd om morgen te blijven koersen voor de bonificatieseconden. Het is niet zoals de laatste etappe in de Tour de France. We blijven vechten.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
21 januari 2017 10:41
Een klimmertje van 80 kg schoon aan de haak!
21 januari 2017 10:45
Ik kan het zelf ook niet geloven! Was hij geen vijfde-rangs-sprinter met wat meer inhoud wellicht?
21 januari 2017 10:46
Volgens PCS 80 kg, maar dat lijkt me een tikkeltje overdreven. De meeste sprinters van zijn lengte wegen nog geen 80 kg.
21 januari 2017 10:48
Gevalletje niet weten hoe een haas een koe vangt. Nathan kan nog richting plek twee met zijn sprint kwaliteiten volgens mij.
21 januari 2017 10:49
Haas is best aardig in de heuvels hoor, deed het vorig jaar ook prima in Canada!
21 januari 2017 11:15
Won vorig jaar in de ronde van burgos op zo'n typische spaanse klinkersmuur ook afgetekend hoor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.