Heistse Pijl ontvangt 22 teams uit alle categorieën
© Cor Vos
vrijdag 11 september 2020 om 07:45

Heistse Pijl ontvangt 22 teams uit alle categorieën

De 13de editie van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl, die dit jaar uitzonderlijk verreden wordt in september en op een lokaal parcours in Heist-op-den-Berg wordt afgewerkt, maakte zijn deelnemerslijst bekend. Met Lotto Soudal, Trek-Segafredo en EF Pro Cycling staan drie WorldTour-teams aan de start.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

190 kilometer verdeeld over dertien lokale ronden van 14,7 kilometer met in elke ronde de Heistse Berg. Volgens organisator Jef Van Den Bosch krijgt die kuitenbijter op die manier een prominente rol. De helling blijft weliswaar – naar aanleiding van het coronavirus – publieksvrij, net als de start- en finishzone. De organisatie roept overigens op om de wedstrijd te volgen via de livestream op Sporza.

Ook al kozen de organisatoren er dit jaar bewust voor om hun UCI-statuut op te geven om als nationale wedstrijd zowel profs, beloften als elite zonder contractrenners startgelegenheid te kunnen bieden, de deelnemerslijst oogt fraai. Met Lotto Soudal, Trek-Segafredo en EF Pro Cycling staan drie WorldTour-ploegen aan de start.

Lotto Soudal zakt met onder meer Stan Dewulf, Tosh Van Der Sande, Jelle Wallays en oud-winnaar Sander Armée af naar Heist. Trek-Segafredo vaardigt met Matteo Moschetti en Alex Kirsch twee snelle mannen af, terwijl EF Pro Cycling met onder meer Sep Vanmarcke en Sebastian Langeveld vooral klassieke renners naar Heist stuurt.

Met de snelle benen van Roy Jans, Sacha Modolo en Otto Vergaerde kan Alpecin – Fenix de WorldTour-teams het vuur aan de schenen leggen. Ook Stijn Vandenbergh (AG2R La Mondiale) is een naam om in de gaten te houden. Hij start als individuele renner.

Deelnemende teams:
WorldTour-teams
flag-be Lotto Soudal
flag-us Trek-Segafredo
flag-us EF Pro Cycling

ProTeams
flag-be Alpecin-Fenix
flag-be Bingoal-Wallonie Bruxelles
flag-be Circus-Wanty Gobert
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise

Continentale Teams
flag-be Tarteletto-Isorex
flag-be Pauwels Sauzen-Bingoal
flag-be Telenet Lions
flag-nl Beat Cycling Club
flag-nl SEG Racing Academy
flag-ie EvoPro Racing
flag-de Development Team Sunweb
flag-nl Metec-TKH
flag-fr Natura4ever-Roubaix Lille Métropole
flag-be Wallonie Bruxelles Development Team

Clubs
flag-be Lotto Soudal Development Team
flag-be Davo United CT
flag-be EFC- L&R – Vulsteke
flag-be Heist Cycling Team
flag-be Acrog – Tormans Balen BC

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.