Hollebeekhoeve failliet, Jens Adams in onzekerheid
© Cor Vos
Nico Dick
donderdag 24 maart 2022 om 10:27

Hollebeekhoeve failliet, Jens Adams in onzekerheid

Geen al te best nieuws voor veldrijder Jens Adams. De Hollebeekhoeve, sinds twee jaar privésponsor van de 29-jarige Kempenaar, is failliet. “De komende weken zal duidelijk moeten worden wat dat voor mij betekent”, blijft Adams voorzichtig.

Jens Adams rijdt sinds 1 januari 2020 met het shirt van de Hollebeekhoeve, een producent van melk en yoghurt. Hij had er een overeenkomst tot februari 2023 en voelde zich naar eigen zeggen altijd goed in die structuur. Nadat hij in 2021 een tijdlang aan de kant stond met een virusinfectie, haalde hij de voorbije winter opnieuw zijn betere niveau.

Adams is een vaste waarde in de top-10 en reed een sterke tweede seizoenshelft, met onder meer een vierde plek op het BK in Middelkerke en podiumplaatsen in de X2O Trofee in Brussel en de Sluitingsprijs in Oostmalle. Hij kreeg van bondscoach Sven Vanthourenhout ook zijn plekje in de WK-selectie, hij werd in Fayetteville als zevende afgevlagd.

Afwachten
Reed Adams in februari zijn laatste wedstrijden in zijn wit-zwarte outfit van de Hollebeekhoeve? Dat zou zomaar kunnen. Het bedrijf had flink geïnvesteerd om als eerste zuivelproducent in ons land CO₂-neutraal te worden, maar het boekte in 2020 een verlies van 1,8 miljoen euro en heeft het faillissement aangevraagd.

“Dat is geen al te best nieuws”, aldus Adams in een eerste reactie. “Maar ik weet nog niet wat dat concreet voor mij betekent. Dat zal de komende weken duidelijk moeten worden. Wordt er een overnemer gevonden? En wat gaat die dan doen? Dat is afwachten. Maar ik lig er voorlopig niet wakker van. We vinden wel een oplossing”, bekijkt de Rijkevorselnaar het positief.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.