Ide Schelling boekt eerste profzege in GP des Kantons Aargau

Ide Schelling boekt eerste profzege in GP des Kantons Aargau

foto: Cor Vos

vrijdag 4 juni 2021 om 17:38

Ide Schelling heeft zijn eerste profzege geboekt in de GP des Kantons Aargau. De renner van BORA-hansgrohe verwees in de finale Rui Costa en Esteban Chaves naar de plaatsen twee en drie.

In de GP des Kantons Aargau kregen de renners een aantal heuvelachtige omlopen voorgeschoteld, waarin de beklimming naar Schlatt (2,2 kilometer aan 6,7%) en in de finale ook naar Rothberg (6,8 kilometer aan 3,8%) steeds weer terugkwamen.

Een vroege vlucht met Alexis Guerin, Simon Vitzthum en Damian Luscher kreeg in de openingsfase vrij baan van het peloton, maar zij kwamen er gaandeweg de etappe vorderde achter dat zij geen kans op de zege zouden maken.

Team BikeExchange controleerde namelijk de voorsprong van de vluchters: zij wilden in de finale de koers hard maken. Dat deden zij eerst met Amund Groendahl Jansen en daarna met Esteban Chaves, maar zij wisten niet weg te geraken.

Chaves met Schelling en Costa in de aanval
Pas op de laatste beklimming van de Rothberg lukte het Team BikeExchange wel om mee te zitten. Na een nieuwe aanval van Chaves kwam hij samen met Rui Costa en Ide Schelling voorop te rijden.

De voorsprong op het peloton, waar nog een aantal sprinters zich bevinden, werd in het restant van de koers nooit groter dan twintig seconden. Toch lukte het de drie renners vooraan om uit handen te blijven van het peloton.

foto: Cor Vos

Schelling boekt eerste profzege
In de sprint ging Schelling vervolgens als eerste aan, waarna Costa de Nederlander leek op te vangen. Na een nieuwe versnelling ging de jeugdige renner alsnog met de zege aan de haal. Vijftien seconden later kwamen Nizzolo en Ackermann als vierde en vijfde binnen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair