Ide Schelling een van de drie kopmannen BORA-hansgrohe in Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
vrijdag 14 april 2023 om 10:16

Ide Schelling een van de drie kopmannen BORA-hansgrohe in Amstel Gold Race

Ide Schelling is een van de blikvangers in de selectie van BORA-hansgrohe voor de Amstel Gold Race. De Nederlandse heuvelspecialist is onderdeel van een sterk team, waarin ook Sergio Higuita en Jai Hindley als kopmannen gezien mogen worden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Schelling is een van de outsiders voor de Amstel Gold Race, nadat hij in de Ronde van het Baskenland de tweede etappe wist te winnen en een dag de leiderstrui droeg. Ook Higuita blonk uit in het Baskenland. De Colombiaanse springveer won een rit en werd zesde in het eindklassement. Hindley werd vorige maand achtste in de Ronde van Catalonië.

De drie kopmannen worden omringd door Giovanni Aleotti, Patrick Gamper, Joe-Luis Lührs en Ben Zwiehoff. Opvallend is de afwezigheid van Bob Jungels en Maximilian Schachmann. Laatstgenoemde werd in 2021 nog derde in de Amstel Gold Race, maar hij rijdt alleen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik dit seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.