INEOS Grenadiers met Bernal, Arensman en Rodríguez in Ronde van Romandië
Voor Arensman is Romandië een laatste test voor de Giro - foto: Cor Vos
maandag 22 april 2024 om 16:52

INEOS Grenadiers met Bernal, Arensman en Rodríguez in Ronde van Romandië

UAE Emirates trekt misschien wel met de sterkste selectie naar de Ronde van Romandië (23-28 april), of is die eer weggelegd voor INEOS Grenadiers? De Britse formatie kan in elk geval meerdere toppers uitspelen voor het klassement, met Thymen Arensman, Egan Bernal en Carlos Rodríguez.

Met de start twee weken voor de Giro d’Italia is de Ronde van Romandië voor sommigen een belangrijke laatste test. Dit is zeker het geval voor Thymen Arensman. Zijn Giro-ploegmaats Geraint Thomas en Tobias Foss kozen voor een voorbereiding in de Tour of the Alps, maar Arensman kiest dus voor een week extra rust na de hoogtestage en vervolgens een koersweek in Romandië.

Het parcours moet de Nederlander goed liggen, zeker met de tijdritten. Na een zesde plaats in Tirreno-Adriatico en vijfde plaats in de Volta ao Algarve mag hier veel verwacht worden van hem. Het kopmanschap bij INEOS deelt Arensman met Egan Bernal, die helemaal terug lijkt te zijn na zijn podiumplaats in de Ronde van Catalonië (derde) en ereplaatsen in Parijs-Nice (zevende) en O Gran Camiño (derde). Zondag maakte hij nog een sterke indruk in Luik-Bastenaken-Luik.

De derde (potentiële) kopman van INEOS Grenadiers is Carlos Rodríguez. De 23-jarige Spanjaard schoot dit seizoen zeker niet uit de startblokken, maar werd eerder deze maand wel knap tweede in de Ronde van het Baskenland. In de slotrit van deze rittenkoers reed hij samen met zijn landgenoot Juan Ayuso de tegenstand op een hoop, en mocht hij uiteindelijk juichen aan de finish. Met de vorm van de nummer vijf van de voorbije Tour zit het dus wel snor.

Hayter en Sheffield voor ritzeges?
De selectie van de Britse formatie wordt aangevuld met Jonathan Castroviejo, Óscar Rodríguez, Ethan Hayter en Magnus Sheffield. Een goede Hayter kan ver komen in de twee tijdritten en zal in de wat vlakkere etappes de sprinthonneurs waarnemen. Sheffield zal zich vooral focussen op de langere tijdrit, maar kan eventueel ook een goed klassement nastreven. De vraag is alleen of hij de ruimte krijgt om dit te doen, in een ploeg met Arensman, Bernal en Rodríguez.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.