INEOS Grenadiers omringt Carlos Rodriguez met sterke ploeg in Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2024 om 15:53

INEOS Grenadiers omringt Carlos Rodriguez met sterke ploeg in Critérium du Dauphiné

INEOS Grenadiers heeft hun selectie voor Critérium du Dauphiné bekendgemaakt. De Britse formatie staat aan de start van de Franse rittenkoers met kopman Carlos Rodriguez. De Spanjaard krijgt een ervaren klimploeg met zich mee. Onder anderen Ben Turner en Joshua Tarling zullen hem ondersteunen op het vlakke.

In de bergen krijgt de nummer vijf van de Tour de France van vorig jaar ondersteuning van ervaren knechten Laurens De Plus en Omar Fraile. Verder reizen ook Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Turner en Tarling af naar Frankrijk. Laatstgenoemde zal zich vooral verheugen op de tijdrit op dag vier.

Rodriguez won de slotetappe in de Ronde van het Baskenland – foto: Cor Vos

Rodriguez, winnaar van het eindklassement in de Ronde van Romandië, staat ook op de voorlopige startlijst voor la Grande Boucle. Uit de selectie voor Critérium du Dauphiné staat verder alleen Kwiatkowski op deze startlijst.

Ook Egan Bernal, Geraint Thomas en Tom Pidcock zullen eind juni hoogstwaarschijnlijk aan het Grand Départ verschijnen. Thomas is momenteel aan het herstellen van de Giro d’Italia, terwijl Pidcock bezig is met zijn grote liefde: mountainbiken. Bernal zat verschijnen aan de start van de Ronde van Zwitserland

Het Critérium du Dauphiné wordt dit jaar van 2 tot en met 9 juni verreden. De prestigieuze rittenkoers telt dit jaar acht etappes en weinig vlakke kilometers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.