Isaac Del Toro grijpt eindzege in Vuelta Asturias, Finn Fisher-Black voltooit UAE-hattrick
Isaac Del Toro - foto: Cor Vos
zondag 28 april 2024 om 14:18

Isaac Del Toro grijpt eindzege in Vuelta Asturias, Finn Fisher-Black voltooit UAE-hattrick

Isaac Del Toro heeft de eindoverwinning veiliggesteld in de Vuelta Asturias. Het Mexicaanse toptalent van UAE Emirates werd in de heuvelachtige slotrit naar Oviedo niet meer in verlegenheid gebracht. Zijn ploeg mocht bovendien een derde ritzege op rij bijschrijven, want na Del Toro en Antonio Morgado wist Finn Fisher-Black de slotrit te winnen.

De Vuelta Asturias kende vandaag alweer zijn apotheose, in een rit van 140 kilometer van Benia de Onís naar het wonderschone Oviedo. Dit is de hoofdstad van de provincie Asturië. Het beloofde een pittige en explosieve finale te worden, met de bijzonder pittige El Violeo (3,1 km aan 9,3%) en El Cristo (1 km aan 8,9%) als scherprechters.

Gaviria in de vlucht van de dag
Zes renners hadden wel zin om in de aanval te gaan en vormden dan ook de vroege vlucht. De Fransman Thomas Bonnet (TotalEnergies) en de Spanjaarden Txomin Juaristi (Euskaltel-Euskadi), Hugo Aznar (Equipo Kern Pharma), Julen Amezqueta (Illes Balears Arabay Cycling) en Eduardo Pérez-Landaluce (Sidi Ali-Unlock Team) werden vergezeld door niemand minder dan Fernando Gaviria (Movistar).

De rappe Gaviria wilde zich nog een keer testen in aanloop naar de Giro d’Italia en wist met zijn vijf medevluchters een maximale voorsprong te vergaren van om en nabij de twee minuten. Dit bleek in ieder geval genoeg om de laatste officiële beklimming van de dag en ronde, El Violeo, te halen. Op dit moment reden ze nog anderhalve minuut voor de meute uit.

Fisher-Black en Del Toro aan het feest
In het peloton kregen de mannen van UAE Emirates (en leider Isaac del Toro) steun van Team Polti-Kometa. Hierdoor liep het verschil met de kopgroep langzaam maar zeker terug en op de flanken van El Violeo waren de vluchters eraan voor de moeite. Na die klim hadden vier renners zich losgemaakt van de rest, waaronder Del Toro en Rafal Majka, maar zij werden nog bijgehaald door een twintigtal renners.

Even werd Pelayo Sánchez als winnaar gemeld, maar dat bleek een fout in de berichtgeving. Het was Finn Fisher-Black die de sprint van het uitgedunde peloton wist te winnen in de straten van Oviedo. Del Toro kwam niet meer in gevaar, werd zelf tweede en mocht zo de eindzege op zijn palmares bijschrijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.