Jan Tratnik, Sheyla Gutiérrez, Dan Martin
foto: Sirotti
zaterdag 9 juni 2018 om 20:00

Jan Tratnik, Sheyla Gutiérrez, Dan Martin

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Jan Tratnik, Sheyla Gutiérrez en Dan Martin.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tratnik verslaat Pogačar in Sloveens kampioenschap tijdrijden

Jan Tratnik heeft zich gekroond tot tijdritkampioen van Slovenië. De renner van CCC Sprandi Polkowice – die volgend seizoen zal koersen voor Bahrain Merida – verwees het 19-jarige toptalent Tadej Pogačar naar het zilver. De 21-jarige Izidor Penko – ploeggenoot van Pogačar – reed naar het brons.

Het mag geen verrassing heten dat Tratnik de titel wist te veroveren. De 28-jarige renner won eerder dit jaar al de individuele tijdrit van de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali.


Sheyla Gutiérrez in pijn maar ongedeerd na aanrijding op training

De Spaanse wielrenster Sheyla Gutiérrez is met de schrik vrijgekomen. De 24-jarige renster van Cylance werd afgelopen vrijdag tijdens een training in haar woonplaats Logroño aangereden door een auto. Medisch onderzoek heeft – buiten een gebutste heup en arm – geen breuken aan het licht gebracht. “Ik heb op dit moment wel behoorlijk veel pijn, maar gelukkig heb ik niks ergs opgelopen”, zo laat ze weten.

Dit betekent dat Spaans kampioene Gutiérrez ‘gewoon’ aan de start kan verschijnen van de Giro d’Italia Internazionale Femminile, die komende maand op het programma staat. Vorig jaar wist ze de zevende etappe naar Baronissi te winnen. 


Dan Martin: “De finale was erg tactisch”

Dan Martin was in de voorlaatste Dauphiné-rit opnieuw op dreef. Na zijn overwinning vrijdag kwam hij zaterdag opnieuw in het groepje der favorieten binnen. Op een vierde plaats in het klassement ziet de Ier zichzelf nu terug. In het flashinterview na afloop vertelt hij: “Ik wilde gebruikmaken van de goede benen die ik had, maar het was een zware dag. Misschien dat het niet lukte om Bilbao bij te halen omdat de favorieten moe waren.”

Morgen wacht de laatste bergrit in de Dauphiné. Over zijn kansen is Martin optimistisch: “Ik ga ervoor zorgen dat ik hoog in het klassement eindig.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2018 20:05
Raar dat het Sloveens kampioenschap tijdrijden op deze datum is gepland. Nu konden de goede Sloveense renners uit de world tour nauwelijks meedoen.
9 juni 2018 20:07
Als ik het goed begrijp was het Sloveens kampioenschap bij de vrouwen een 'open NK tijdrijden' onder de naam Ljubljana-Domzale-Ljublana. Is dit elk jaar het geval of is dit nieuw?
9 juni 2018 20:21
@Hoebele was vorig jaar ook het geval volgens mij. Opvallend wel, maar ja zoveel vrouwen zijn er ook weer niet daar, die koersen. Dus ik snap het wel.

Vandaag werd Krul derde trouwens in de derde etappe van de Ronde van de Oise Wright won daar in de sprint voor Cerny en in Dwars door de Vlaamse Ardennen (was live te zien bij TV Oost (BE)) liet De Laat zich sterk zien in de vlucht en werd Ottema vierde in de sprint van een uitgedund peloton, achter winnaar Cobbaert, Druyts en E Planckaert. Knap trouwens van Van Dalen om het gat te dichten in zijn eentje naar de ontsnapte Van Keirsbulck, maar samen redde ze het niet. Het leek wel of het vat af was bij Van Keirsbulck, juist omdat het gat was gedicht door Van Dalen.
9 juni 2018 20:54
'Sheyla Gutiérrez "in pijn" maar ongedeerd...' Tja, je hebt vertalen en bijna níet vertalen :)
9 juni 2018 22:58
Dus die Sloveen die tweede werd is 19 jaar en reed bijna een uur lang 55 gemiddeld. Man man man.
9 juni 2018 23:49
Waar was Roglic?
10 juni 2018 00:00
Op een berg vermoed ik, maar hij zal weldra nederdalen om de vele TLJ liefhebbers en overigen te gaan bekoren.
10 juni 2018 09:25
Eddy planckaert?
10 juni 2018 11:46
@Mwielerfan Gheghe, nee dat gelukkig niet. Edward heet deze Planckaert en die rijdt voor Sport Vlaanderen-Baloise.
10 juni 2018 12:54
@diego kampioenschap gelinkt aan Ronde van Slovenië die eraan komt, waardoor veel Slovenen toch daar zijn?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.