Jasper Philipsen keert in Baloise Belgium Tour terug in koers
foto: Cor Vos
maandag 13 juni 2022 om 14:22

Jasper Philipsen keert in Baloise Belgium Tour terug in koers

Alpecin-Fenix heeft zijn selectie voor de aankomende Baloise Belgium Tour met de buitenwereld gedeeld. Jasper Philipsen zal worden uitgespeeld in de vlakkere sprintetappes. Voor de 24-jarige renner wordt het zijn eerste koers sinds Rund um Köln.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen was de voorbije weken op hoogtestage, maar keert nu dus weer terug in koers. Voor de rappe Philipsen is de Baloise Belgium Tour een belangrijke voorbereidingskoers richting de komende Tour de France. De coureur van Alpecin-Fenix zal wat vertrouwen willen tanken en krijgt in zijn jacht op ritwinst steun van onder meer Edward Planckaert, Guillaume Van Keirsbulck en Alexander Krieger.

Ook Oscar Riesebeek, Gianni Vermeersch en Giro-ritwinnaar Dries De Bondt maken deel uit van de selectie voor de Baloise Belgium Tour. Riesebeek boekte afgelopen zaterdag zijn eerste profzege met Dwars door het Hageland en zal de goede lijn willen doortrekken. Vermeersch was de nummer twee in Dwars door het Hageland en zal vooral de etappes in de Vlaamse- en Waalse Ardennen met rood hebben omcirkeld in zijn agenda.

De Baloise Belgium Tour, die woensdag in Merelbeke van start gaat, staat voor 15-19 juni op de kalender.

Selectie Alpecin-Fenix voor flag-be Baloise Belgium Tour 2022 
flag-be Dries De Bondt
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-de Alexander Krieger
flag-be Jasper Philipsen
flag-be Edward Planckaert
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-be Gianni Vermeersch

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.