Jasper Stuyven volgt Tim Wellens op in Grand Prix de Wallonie
foto: Sirotti
woensdag 12 september 2018 om 17:34

Jasper Stuyven volgt Tim Wellens op in Grand Prix de Wallonie

Jasper Stuyven heeft de Grand Prix de Wallonie gewonnen. De Belg van Trek-Segafredo maakte deel uit van een kopgroep, die zich in de slotfase had afgescheiden van het peloton. Op de Citadelle de Namur sprintte hij naar de winst. Dimitri Claeys kwam nog sterk opzetten en eindigde op de tweede plaats, Barguil werd derde. Stuyven volgt op de erelijst Tim Wellens op, die vorig jaar de beste was.

Vijf renners kleurden de koers vandaag, namelijk Jasper de Laat, Gordon De Winter, Tom Dernies, Julien Mortier en Ivo Oliveira. Ze pakten al vroeg in de Grand Prix de Wallonie een voorsprong, die van het peloton mocht oplopen tot ongeveer vijf minuten. Cofidis en Trek-Segafredo bepaalden het tempo in het pak voor hun renners Julien Simon en Jasper Stuyven. Oliveira had pech; zijn ketting brak en viel weg vooraan.

De overgebleven vluchters moesten dan toezien hoe het peloton steeds dichterbij kwam. Het pak had de zaken volledig onder controle en op ruim veertig kilometer van de streep werd de kopgroep weer teruggepakt. Het tempo lag hoog, waardoor het pak zelfs in twee groepen brak. Yiber Sefa, José Manuel Díaz en Dries De Bondt probeerden het dan even, maar ze werden snel weer ingerekend.

IJzersterke Jasper Stuyven
Op de Côte de Lustin viel Stuyven aan en hij zag enkele sterke renners aansluiten – onder anderen Warren Barguil, Kévin Reza, Sean Bennett en João Almeida. Lotto Soudal had de slag echter gemist en zette de achtervolging in. De verschillen waren klein, waardoor Jelle Vanendert de oversteek kon maken. Voor Stuyven ging het niet snel genoeg en dus ging hij opnieuw aan; meerdere renners sloten aan in zijn wiel, waardoor een kopgroep van vijftien renners ontstond.

Barguil joeg het tempo op de slotklim naar de Citadelle de Namur de hoogte in, maar Stuyven versnelde even later opnieuw. De anderen moesten even een gaatje laten, maar konden weer aansluiten. In de sprint won de Belg van Trek-Segafredo alsnog. Daarmee boekte hij zijn vijfde profzege, nadat hij eerder al eens ritten won in de Vuelta a España en de BinckBank Tour. Ook was hij in 2016 de beste in Kuurne-Brussel-Kuurne.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
12 september 2018 23:10
De laatste tijd goed bezig, die Stuyven !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.