Jeff Vermeulen wint Ster van Zwolle
foto: Topcompetitie
zaterdag 5 maart 2016 om 16:13

Jeff Vermeulen wint Ster van Zwolle

Jeff Vermeulen heeft de 56e editie van de Craft Ster van Zwolle gewonnen. De renner van Jo Piels bleef in een door valpartijen ontsierde slotfase overeind en gaf in de sprint iedereen het nakijken. Omdat het de eerste wedstrijd van het seizoen is in de Topcompetitie, mag de 27-jarige Vermeulen ook de eerste leiderstrui aantrekken. Coen Vermeltfoort (Join-S|De Rijke) werd tweede, de Deen Nicolai Brøchner (Riwal Platform) derde.

Merijn Korevaar pakt de bergtrui
In de beginfase van de eerste koers in het Nederlandse wielerjaar regende het aanvallen, maar het peloton was niet van plan om vluchters veel ruimte te geven. Een succesje was er wel voor Merijn Korevaar. De renner van het Rabobank Development-team won het bergsprintje en wordt daarmee de eerste drager van de bergtrui in de Topcompetitie.

De eerste renners die een serieuze kloof wisten te slaan met het peloton waren Mitchell Cornelisse (Rabobank Development) en Bram de Kort (WV De Jonge Renner). Zij namen een voorsprong van meer dan twee minuten, maar hielden uiteindelijk geen stand. Uitlooppogingen van eenlingen Jarno Meijling (Metec-TKH) en de Noor Haavard Blikra (Coop – ØsterHus) werden daarna in de kiem gesmoord.

Valpartijen in slotfase
Een klassieke massasprint leek in de maak, maar door een grote valpartij op vijf kilometer van de streep brak het peloton in stukken. Titelverdediger Elmar Reinders was een van de renners die daardoor op achterstand kwamen. Ook in de laatste honderden meters gingen nog enkele renners onderuit, maar Vermeulen hield het hoofd koel en sprintte in Zwolle naar de zege.

flag-nl Ster van Zwolle 2016 (1.2)
Uitslag: Zwolle – Zwolle (177 km)
1. flag-nl Jeff Vermeulen (Jo Piels)
2. flag-nl Coen Vermeltfoort (Join-S|De Rijke)
3. flag-dk Nicolai Brøchner (Riwal Platform)
4. flag-it Massimo Graziato (Parkhotel Valkenburg)
5. flag-nl Johim Ariesen (Metec-TKH)
6. flag-be Edward Planckaert (Lotto Soudal U23)
7. flag-nl Tijmen Eising (Metec-TKH)
8. flag-nl Merijn Korevaar (Rabobank Development)
9. flag-ch Fabian Lienhard (BMC Development)
10. flag-nl Luuc Bugter (Join-S|De Rijke)
Volledige uitslag

Craft Ster van Zwolle – kort from Topcompetitie on Vimeo.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
5 maart 2016 18:32
Gerry Hekman 14e :) en helaas geen puntjes voor Ockeloen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.