Jenthe Biermans wint La Route Adélie de Vitré na indrukwekkende sprint
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 29 maart 2024 om 15:53

Jenthe Biermans wint La Route Adélie de Vitré na indrukwekkende sprint

Jenthe Biermans heeft La Route Adélie de Vitré op zijn naam geschreven. De Belgische renner van Arkéa-B&B Hotels won de Franse eendagskoers nadat hij in de laatste kilometers nog drie aanvallers, waaronder David Gaudu, overvleugelde. Sandy Dujardin en Alexandre Delettre, twee thuisrijders, mochten mee op het podium.

La Route Adélie de Vitré is een heuvelachtige wedstrijd die uitnodigt tot demarrages. Die zagen we vrijdag dan ook de hele dag door. In de absolute finale probeerde ook favoriet David Gaudu het. De Fransman kreeg Alexandre Delettre en Xabier Berasategi met zich mee en de drie leken te gaan strijden voor de overwinning.

Leken, want in de slotkilometer kwam de achtervolgende groep nog zeer dichtbij. Daarin zat ook Jenthe Biermans, die van bijzonder ver zijn sprint begon. De Belg deed het à la Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race van 2019 en overvleugelde alles en iedereen. In de laatste meters kon Biermans – die zijn eerste koers van het seizoen won – dan ook zijn handen in de lucht steken, voor Dujardin en Delettre. Gaudu moest vrede nemen met plaats vier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.