Jesper Asselman vindt onderdak bij oude bekende
foto: Cor Vos
donderdag 21 november 2019 om 08:01

Jesper Asselman vindt onderdak bij oude bekende

De profcarrière van Jesper Asselman zit er voorlopig op. De 29-jarige geboren Zuid-Hollander moest op zoek naar een nieuwe ploeg, omdat zijn huidige team Roompot-Charles aan het einde van 2019 de stekker uit de formatie trekt. Desondanks zet hij zijn loopbaan voort. Dat doet Asselman bij Metec-TKH, waarvoor hij in 2013 en 2014 ook reed.

Meerdere bronnen bevestigen tegenover WielerFlits dat de Nederlandse Continental-ploeg op korte termijn de transfer van Asselman wereldkundig maakt. Metec-TKH was compleet na de komst van Ramon van Bokhoven, maar na het vertrek van Lars van den Berg naar Groupama-FDJ U23 kwam er een plekje vrij in de selectie. Daarom kon manager Michel Megens deze buitenkans niet laten liggen.

Het team van Megens krijgt er met Asselman een ervaren renner bij. De Zuid-Hollander kwam namelijk alle vijf de seizoenen uit voor Roompot-Charles, de ploeg van Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard. Dit jaar won Asselman nog de openingsrit in de Tour de Yorkshire.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.