Julian Alaphilippe hervat competitie in Ronde van Romandië, Ilan Van Wilder kopman Soudal Quick-Step
foto: Cor Vos
maandag 22 april 2024 om 12:07

Julian Alaphilippe hervat competitie in Ronde van Romandië, Ilan Van Wilder kopman Soudal Quick-Step

Julian Alaphilippe keert dinsdag terug in koers. De Fransman, die het laatste deel van zijn voorjaarscampagne rondreed met een breuk in zijn kuitbeen, zit in de selectie van Soudal Quick-Step voor de Ronde van Romandië (23-28 april). De Belgische formatie mikt met Ilan Van Wilder op een goed klassement.

Alaphilippe liep de breuk in zijn linker kuitbeenkop (het bovenste deel van het kuitbeen) op bij een val in Strade Bianche. Hij zei daar niets over, “omdat ik niet wilde dat men dacht dat ik excuses verzon”. In de koersen die volgden had Alaphillipe steeds pijn. Hij werd nog wel negende in Milaan-San Remo, maar kon vooral in de daaropvolgende kasseiklassiekers niet imponeren. De heuvelklassiekers stonden niet op zijn programma, maar nu keert de tweevoudig wereldkampioen dus terug in koers.

In Zwitserland zal Alaphilippe vooral in dienst moeten rijden van Van Wilder. De 23-jarige Belg was begin dit jaar al vierde in de UAE Tour. Onlangs eindigde hij als zestiende in de Waalse Pijl, een wedstrijd waar hij eigenlijk niet voor voorzien was.

Naast Alaphilippe en Van Wilder, starten voor Soudal Quick-Step ook Kasper Asgreen, Mattia Cattaneo, Fausto Masnada, Pepijn Reinderink en Josef Cerny, die vorig jaar nog de proloog wist te winnen. “We starten met een sterke ploeg, vol vertrouwen en gemotiveerd om een goede koers neer te zetten”, zegt ploegleider Dries Devenyns.

“We hebben enkele tijdritspecialisten mee, dus we hopen op een goed resultaat in die koersen. Ilan staat ook aan het vertrek en is onze man voor het klassement. Hij kan op Julian en Fausto rekenen in de zware ritten. Hopelijk kan hij dan meedoen om een goed eindklassement.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.