Julie De Wilde sprint naar winst in Konvert Koerse
De Wilde op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zaterdag 20 augustus 2022 om 09:51

Julie De Wilde sprint naar winst in Konvert Koerse

Julie De Wilde heeft vrijdag de eerste editie van Konvert Koerse gewonnen. In Kortrijk was de talentvolle renster van Plantur-Pura, die in de Tour de France Femmes drie dagen de witte trui droeg, de snelste in een massasprint.

Het na-Tourcriterium Kortrijk Koerse gooide dit jaar het roer om. Het binnenhalen van grote namen was bijna onbetaalbaar geworden, maar de wedstrijdorganisatie wilde haar traditie niet overboord gooien. Dus werd voor dit jaar een koers voor vrouwen opgetuigd, een eendaagse in de categorie vrouwen-elite 1.1. EF Education-TIBCO-SVB en Human Powered Health waren de WorldTeams in Kortrijk, verder waren Valcar, Parkhotel Valkenburg, Plantur-Pura en AG Insurance-NXTG ploegen die ook in de Tour de France Femmes actief waren geweest.

De wedstrijd bestond uit een grote ronde die twee keer moest worden afgelegd en een kleinere omloop die zesmaal moest worden verreden. Een kopgroep van acht rensters hield geen stand, waardoor een omvangrijk peloton ging sprinten om de zege. Uiteindelijk was Julie De Wilde de snelste van het pak en schreef de eerste editie van de wedstrijd op haar naam. De Nederlandse Susanne Meistrok was tweede, de Italiaanse Silvia Persico derde. Voor de 19-jarige De Wilde was het haar eerste overwinning van het seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.