Jumbo-Visma mag ook Giro afvinken: alle grote rondes op de erelijst
Foto: Cor Vos
maandag 29 mei 2023 om 10:45

Jumbo-Visma mag ook Giro afvinken: alle grote rondes op de erelijst

Jumbo-Visma ontpopt zich de laatste jaren steeds meer als dé referentieploeg in grote rondes. Sinds 2019 mag het elk seizoen een van de drie grote wielerrondes op haar erelijst bijschrijven. Alleen de Giro ontbrak nog in dat lijstje, als we beginnen tellen vanaf de heropstart na het Rabobank-tijdperk in 2013.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Natuurlijk won de Rabo-ploeg destijds de Giro van 2009 dankzij Denis Menchov (die de Nederlandse ploeg ook de Vuelta van 2007 schonk), maar sinds het vertrek van sponsor Rabobank is de ploeg bezig aan een nieuw elan. Daarin pasten eerst de drie opeenvolgende Vueltazeges van Primož Roglič in 2019, 2020 en 2021.

Vervolgens zette Jonas Vingegaard vorig jaar de kroon op het werk in de Tour de France, door het onmogelijke te doen en na knap ploegwerk Tadej Pogacar te doen kapseizen.

Alleen in de Giro liep het telkens mis. Denk maar aan de val van Steven Kruijswijk in 2016, toen in polepositie voor winst. En Primož Roglič kwam in 2019 niet verder dan plek drie, maar vier jaar later is het dan toch raak voor de Sloveen.

Grote rondes gewonnen door Jumbo-Visma sinds 2013

flag-it Giro d’Italia
flag-si Primož Roglič (2023)

flag-fr Tour de France
flag-dk Jonas Vingegaard (2022)

flag-es Vuelta a Espana
flag-si Primož Roglič (2019, 2020 en 2021)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.