Jumbo-Visma: “Morgen is het alles of niks met Roglic”
foto: Cor Vos
maandag 18 maart 2019 om 18:08

Jumbo-Visma: “Morgen is het alles of niks met Roglic”

Primož Roglič hoopt dinsdag alsnog Tirreno-Adriatico te winnen. De Sloveen van Jumbo-Visma zal in de afsluitende tijdrit wel 25 seconden moeten goedmaken op Adam Yates. “In de tijdrit wordt het alles of niks”, is de duidelijke conclusie van ploegleider Jan Boven.

Roglič wist de voorlaatste etappe zonder kleerscheuren door te komen. “Het was geen bijzondere dag”, aldus Boven. “Het was een kwestie van overleven met het oog op de tijdrit. De ploeg heeft wederom perfect gewerkt en Primož uit de problemen gehouden.” Die laatste kan zich nu voorbereiden op de tien kilometer lange slottijdrit in San Benedetto del Tronto.

Kan de Sloveen alsnog de Italiaanse rittenkoers winnen? Op basis van eerdere prestaties lijkt het mogelijk. Vorig jaar wist Roglič in de afsluitende tijdrit bijvoorbeeld 36 seconden goed te maken op Yates. “We kennen het parcours van de voorbije jaren. We weten kortom hoe we moeten indelen”, zo vertelt Boven.

Meerdere pionnen 
Jumbo-Visma kijkt overigens niet alleen naar Roglič. Met Jos van Emden en Tony Martin heeft de Nederlandse ploeg nog twee favorieten voor de dagzege. “Ze zullen allebei voluit gaan. Jos is al twee keer als tweede geëindigd in San Benedetto del Tronto. Het zou mooi zijn mocht hij nu wél kunnen winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.