woensdag 10 april 2024 om 13:37

Kasseivoorjaar smaakt naar meer voor Tim Wellens: “Ook volgend jaar Parijs-Roubaix”

Video Tim Wellens zal vandaag nog deelnemen aan de Brabantse Pijl, maar daarna zit zijn voorjaar erop. Een ideaal moment dus om eens terug te blikken op de voorbije maanden. Dit deed Wellens voor de start van de Brabantse Pijl, in gesprek met WielerFlits.

De renner van UAE Emirates is nog zeer gemotiveerd voor de midweekse klassieker, een koers die hij in 2018 al eens wist te winnen, en hoopt vandaag nog een laatste goede prestatie uit zijn benen te schudden. “Maar ik ben ook blij dat het mijn laatste wedstrijd van het voorjaar is. Ik heb misschien niet zoveel koersdagen in de benen, maar klassiekers hakken er mentaal en fysiek toch wel in.”

Over de klassiekers gesproken: hoe kijkt Wellens eigenlijk terug op zijn allereerste Parijs-Roubaix? “Het was een aangename ervaring, vooral ook omdat ik van voren reed. Dan is het natuurlijk tien keer zo leuk dan als je in de achterhoede koerst met allemaal problemen. Het was toch een kleine verrassing dat ik daar zo goed van voren zat. Ik denk dat ik er volgend jaar zal terugkeren.”

“Ik ben zeer tevreden over mijn voorjaar”, vervolgt Wellens. “Ik zal volgend jaar denk ik weer dezelfde wedstrijden rijden. Ik heb niet gewonnen, maar ben tevreden met de ereplaatsen die ik heb gereden. Iedereen weet dat het heel moeilijk is om koersen te winnen. Ik heb wel laten zien dat ik de potentie heb om een van deze wedstrijden te winnen als alles meezit. Ik ga het volgend jaar opnieuw proberen.”

Combinatie Vlaamse-Waalse klassiekers
Wellens zal de komende weken – in tegenstelling tot voorgaande jaren – niet te zien zijn in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Waarom is dat? “Het is vooral moeilijk om gefocust te blijven.”

“Als je kijkt naar wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix… Het zijn eendaagse wedstrijden, maar voor mij voelt het aan als drie of vier dagen. Het zijn lange wedstrijden en je moet de hele tijd gefocust zijn. Daarom is de combinatie moeilijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.