Kenneth Van Rooy ziet sprintkansen in Turkije: “Was niet mijn beste seizoen”
Foto: Cor Vos
zaterdag 14 oktober 2023 om 10:50

Kenneth Van Rooy ziet sprintkansen in Turkije: “Was niet mijn beste seizoen”

Interview Kenneth Van Rooy heeft zijn zinnen gezet op een mooie uitslag in de Ronde van Turkije. De sprinter van Bingoal WB kan zo definitief afrekenen met de pech, die hem dit seizoen lange tijd heeft afgeremd. “Ik zie nog één of twee ritten die me goed liggen”, aldus Van Rooy, die ook in 2024 nog onder contract ligt bij Christophe Brandt.

Van Rooy verliet Sport Vlaanderen-Baloise eind 2022 door de grote poort. De 30-jarige Kempenaar pakte uit met het beste seizoen uit zijn carrière, met als hoogtepunten top 5-noteringen in de Schaal Sels, Primus Classic en Druivenkoers. “Het gevoel bij mijn nieuwe ploeg zit qua omkadering en sfeer en gezelligheid minstens even goed, maar helaas volgden de resultaten niet.”

De reden voor die terugval is tweeledig. “Bij Sport Vlaanderen-Baloise was ik de man die voor de resultaten moest zorgen. Daar ben ik binnen Bingoal WB ook voor gehaald, maar deze ploeg is in de breedte sterker. Er zijn bepaalde wedstrijden die anderen nog wat beter liggen dan mezelf, en dan is het vrij logisch dat je in functie van hen rijdt.”

“Maar niet te vergeten: ik heb dit jaar nog maar weinig geluk gehad qua blessures. Al in de Saudi Tour, mijn eerste koers van het jaar, kreeg ik af te rekenen met een scheur in mijn kraakbeen. Daar heb ik nog lang mee gesukkeld. Toen ik weer op niveau kwam in de Renewi Tour, kreeg ik covid. De periode tot en met de Ronde van Luxemburg ging het fysiek nog slechter dan voordien. Ik denk dat Luxemburg de koers is waar ik het meeste heb afgezien van het hele seizoen.”

Sprintkansen
In de Ronde van Turkije, zijn seizoensafsluiter, lijkt het deze week beter te gaan met een negende en dertiende plaats. “In rit twee gingen we voor mij, maar in de laatste achthonderd meter moest ik vol in de remmen. Mocht het gevoel goed zijn, zullen er deze week nog wel kansen volgen. Ik heb nog één à twee ritten aangestipt die me goed liggen. Maar ik ben ook iemand die graag snel communiceert, mocht ik me niet super voelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.